Budapestről expressz buszjárat viszi a fesztiválozókat a Művészetek Völgyére

2024. július 18. 16:04
Közvetlen expressz autóbuszjáratokat indít a Volánbusz Zrt. Budapest és Kapolcs között július 19. és 29. között a 33. Művészetek Völgye fesztiválra – tájékoztatott a társaság.
Budapestről expressz buszjárat viszi a fesztiválozókat a Művészetek Völgyére
A rendezvény idején – a Budapest-Veszprém-Kapolcs-Tapolca vonalon közlekedő, menetrend szerinti autóbuszok mellett – hat idősávban indulnak majd expressz járatpárok, szükség esetén több busz is egyidejűleg.
Ezek az érvényes belföldi helyközi díjszabás alapján, az országos távolsági járatok besorolása szerinti kiegészítő jeggyel vehetők igénybe. A menetrend elérhető a Volánbusz oldalán.
 
A tájékoztató szerint a fesztivál térségében úgynevezett csigabuszok segítik a gyors és egyszerű közlekedést.
Expressz buszjáratokat indít a Volánbusz Budapestről a kapolcsi Művészetek  Völgye fesztiválra | hirado.hu
Ezek völgykarszalaggal ingyenesen vehetők igénybe, mozgásuk követhető és menetrendjük elérhető a Művészetek Völgye alkalmazás segítségével.
  • A Dörögdi Csigabusz a Kapolcs-Taliándörögd-Kapolcs, az
  • Apáti-Petendi Csigabusz a Monostorapáti-Kapolcs-Vigántpetend-Kapolcs-Monostorapáti
  • a Veszprémi Csigabusz pedig a Veszprém-Nemesvámos-Tótvázsony-Nagyvázsony-Pula-Vigántpetend-Kapolcs
útvonalon jár a rendezvény ideje alatt. A csigabuszok menetrendje és további információk a Művészetek Völgye oldalán találhatók.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Ideális túracélpontok Magyarország észak-keleti részén

2023. március 06. 14:08
A NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. az elmúlt 5 évben, 880 ezer csemete elültetésével, több mint 126 hektár erdő telepítését fejezte be. A februárban lezárult szociális tűzifaprogramhoz csaknem 43.800 köbméter fával járult hozzá, ami az országban kiszolgált mennyiség egyötöde. Az állami erdőgazdaság kiemelt figyelmet fordít a fenntartható erdőgazdálkodásra, az őshonos fafajokra, valamint folyamatosan fejleszti turisztikai szolgáltatásait.

Farsang a Várkert Bazárban

2023. február 07. 19:56
Farsangi programokkal, köztük kézműveskedéssel, koncerttel és hangszersimogatóval várja a családokat a Várkert Bazár február 12.-én, vasárnap.
11 órától a Makám Zenekar ad koncertet Bogárbál címmel. Az interaktív családi műsor az állatvilág és az ember, különösen az állatok és a gyerekek kapcsolatát mutatja be. A koncerten játékos formában kerül közel a nagyvároshoz szokott gyerekekhez a természet, az erdő, mező, tó, folyó és a benne élő állatok.