Elindult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

2018. március 02. 08:02
Március elsejétől indult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, amelyben a húsvétkor hagyományosan fogyasztott, valamint a szezonális élelmiszereket ellenőrzik a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei - írja az MTI.

Az egész országra kiterjedő vizsgálat március 1-je és április 2-a között zajlik majd. 

A Nébih szakemberei ellenőrzik a pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítményeket, különösen a sonkákat, az édesipari termékeket, a különféle borokat és szeszes italokat, a szezonális zöldségeket és gyümölcsöket, de nagy hangsúlyt helyeznek a bárányok és nyulak minőségére is. Kiemelten figyelik még az értékesítésre kerülő étkezési tojásokat és a hatóság idén először a tojásfestékeket is megvizsgálja majd.

hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

ALMÁSKERTEKET TÉPÁZOTT MEG A HÉT VÉGI IDŐJÁRÁS

2017. szeptember 19. 10:15
Megkímélte a mezőgazdaságot a hét végi vihar, a Magyar Időknek nyilatkozó szakemberek szerint csupán lokális károkat okozott a nagy szél és az özönvízszerű eső. Ledó Ferenc, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke szerint a gyümölcsösökben egyedül az alma- és körteültetvényeken okozhatott gondot a vihar, a szél ugyanis több helyen leverhette a terményt a fákról. Pontos adataik azonban még nincsenek arról, hogy hol mekkora kiesést okozott az ítéletidő, a károk felmérése jelenleg is tart. Ennél szerencsésebbek a zöldségtermesztők, nekik ugyanis még előnyt is jelentett az esőzés.

Őrölt házi tücsökből készült kenyérrel álltak elő a finnek

2018. június 25. 10:29
Helsinki a tavalyi év második felében jóváhagyta a rovarok élelmiszer-összetevőként való felhasználását.