Elindult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

2018. március 02. 08:02
Március elsejétől indult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, amelyben a húsvétkor hagyományosan fogyasztott, valamint a szezonális élelmiszereket ellenőrzik a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei - írja az MTI.

Az egész országra kiterjedő vizsgálat március 1-je és április 2-a között zajlik majd. 

A Nébih szakemberei ellenőrzik a pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítményeket, különösen a sonkákat, az édesipari termékeket, a különféle borokat és szeszes italokat, a szezonális zöldségeket és gyümölcsöket, de nagy hangsúlyt helyeznek a bárányok és nyulak minőségére is. Kiemelten figyelik még az értékesítésre kerülő étkezési tojásokat és a hatóság idén először a tojásfestékeket is megvizsgálja majd.

hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

Drasztikus lépés: vágóhídra küldik a teheneket

2016. június 13. 15:10
Felszámolja tehenészetét a tej felvásárlási árának drasztikus csökkenése és a nagyüzemek számára kevesebb támogatás miatt a Fűzvölgyi Agrár Zrt. A Zala megyei cégnél azért döntöttek így, mert a cég a megtermelt tejen hosszú ideje literenként több mint 20 forintot bukik a hazai és az uniós támogatások ellenére is.

Közönségdíjat nyert a Tejkamion

2017. szeptember 29. 09:08
A 2017. szeptember 19-24. között megrendezett 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács számára hatalmas elismeréssel zárult.