Elindult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés
2018. március 02. 08:02
Március elsejétől indult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, amelyben a húsvétkor hagyományosan fogyasztott, valamint a szezonális élelmiszereket ellenőrzik a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei - írja az MTI.
Az egész országra kiterjedő vizsgálat március 1-je és április 2-a között zajlik majd.
A Nébih szakemberei ellenőrzik a pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítményeket, különösen a sonkákat, az édesipari termékeket, a különféle borokat és szeszes italokat, a szezonális zöldségeket és gyümölcsöket, de nagy hangsúlyt helyeznek a bárányok és nyulak minőségére is. Kiemelten figyelik még az értékesítésre kerülő étkezési tojásokat és a hatóság idén először a tojásfestékeket is megvizsgálja majd.
hrportal.hu
Kapcsolódó cikkek
Hőséghullám: figyelmezteti a munkáltatókat a Pénzügyminisztérium
2018. július 30. 09:08
A munkaadóknak a hőséghullámok idején – különösen a szabadban végzett fizikai munkáknál (mint például útépítés, aszfaltozás, mezőgazdasági tevékenység) – 14-16 Celsius fokos hőmérsékletű ivóvizet kell biztosítaniuk a munkavállalóknak a higiénés követelmények betartásával, a munkaszervezésnél pedig rendszeres pihenőidőket kell beiktatniuk – hívja fel a figyelmet a Pénzügyminisztérium munkavédelmi főosztálya a tárca honlapján.
Szociális farmok Magyarországon
2016. június 23. 08:03
Ebben az évben 5600 hektáron termelnek görögdinnyét a gazdálkodók, ez 5-6 százalékkal nagyobb terület, mint 2015-ben - közölte a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) az MTI-vel.