Elindult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés
2018. március 02. 08:02
Március elsejétől indult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, amelyben a húsvétkor hagyományosan fogyasztott, valamint a szezonális élelmiszereket ellenőrzik a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei - írja az MTI.
Az egész országra kiterjedő vizsgálat március 1-je és április 2-a között zajlik majd.
A Nébih szakemberei ellenőrzik a pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítményeket, különösen a sonkákat, az édesipari termékeket, a különféle borokat és szeszes italokat, a szezonális zöldségeket és gyümölcsöket, de nagy hangsúlyt helyeznek a bárányok és nyulak minőségére is. Kiemelten figyelik még az értékesítésre kerülő étkezési tojásokat és a hatóság idén először a tojásfestékeket is megvizsgálja majd.
hrportal.hu
Kapcsolódó cikkek
Megfelelő színvonalú a hazai élelmiszerbiztonsági rendszer
2016. november 14. 08:31
Az élelmiszerbiztonsági rendszer ismertsége, elismertsége, megbecsülése jelentősen növekedett Magyarországon az elmúlt három évben, amely köszönhető a területre vonatkozó stratégiának is.
Szétveri a kormány a nagybirtokokat
2016. május 26. 08:53
Felére csökkentette Magyarországon a nagybirtokok számát a kormány "Földet a gazdáknak!" programja. A földárverések harmadik ütemét változatlan feltételekkel bonyolítják.