Elindult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

2018. március 02. 08:02
Március elsejétől indult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, amelyben a húsvétkor hagyományosan fogyasztott, valamint a szezonális élelmiszereket ellenőrzik a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei - írja az MTI.

Az egész országra kiterjedő vizsgálat március 1-je és április 2-a között zajlik majd. 

A Nébih szakemberei ellenőrzik a pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítményeket, különösen a sonkákat, az édesipari termékeket, a különféle borokat és szeszes italokat, a szezonális zöldségeket és gyümölcsöket, de nagy hangsúlyt helyeznek a bárányok és nyulak minőségére is. Kiemelten figyelik még az értékesítésre kerülő étkezési tojásokat és a hatóság idén először a tojásfestékeket is megvizsgálja majd.

hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

Elkészült a növényorvosok webes felülete

2016. április 27. 11:20
A mai naptól elérhetővé vált a NÉBIH feltöltő felülete, ahol a növényorvosok saját fiókjukba belépve tudják a növényvédelmi szerződések, megállapodások adatait rögzíteni és módosítani, valamint valamennyi szerződésüket áttekinteni. A korábbi „emailes” bejelentés pedig megszűnt, azokat a NÉBIH ezentúl nem fogadja el – tájékoztatott a szakhatóság.

Élelmiszergyártási alapanyagokat készítenek modern technológiával

2017. október 18. 07:23
A spenótlevél, kapor, petrezselyemlevél, paszternák feldolgozását teszi lehetővé a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. új üzeme. A beruházáshoz az NGM programja adott segítséget.