Ezt tudja a hamisítatlan, vidéki magyar konyha: íme 3 tájegység 9 autentikus étele

2020. augusztus 04. 07:39
Máig léteznek olyan jellegzetes fogások, amik egyes vidékeken autentikusnak számítanak, azonban könnyen lehet, hogy az ország más részeiben még csak hírüket sem hallották. Cikkünk első részében az észak-magyarországi és az alföldi régióba kalandozunk.
Ezt tudja a hamisítatlan, vidéki magyar konyha: íme 3 tájegység 9 autentikus étele

A magyar konyha az elmúlt századok során folyamatosan teremtette meg a maga külön gasztronómiai világát. Az ősöktől örökölt ételek mellett rengeteg hatás érte a magyar gasztronómiát, aminek amellett, hogy sokszínű, természetesen vannak általános, mindenki által jól ismert jellemzői: így például a zsír, a vöröshagyma és a fűszerpaprika együttes használata, a bőséges tejfölhasználat vagy a sertéshús dominanciája.

Természetesen mindezt a 21. század igényei szerint újragondolva, modern, trendi formában. Az új rovat szerzőpárosa Szarka Zsófi és Wurmbrandt András lesznek, akik sok-sok szálon kötődnek a hazai gasztronómiához, és főként a különböző magyar tájegységek hagyományos ételeit gondolják újra.

Kapcsolódó cikkek

Egyre nagyobb a kereslet a tartós élelmiszerek után

2020. február 28. 08:49
A termékkör értékesítésének hirtelen növekedése nem veszélyezteti az ellátásbiztonságot. Az OKSZ sajtóközleménye.

Horror áron mérhetik idén a szezon sláger gyümölcsét a piacokon: mi történt a terméssel?

2021. július 07. 07:58
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) körképe szerint az átlagoshoz képest 80 százalékkal kevesebb őszibarack terem idén, a tavaszi fagyok jelentős károkat okoztak. Ez viszont egészen biztosan kihat majd a gyümölcs árára is. Most annak jártunk utána, hogy jelenleg hol és mennyibe kerül a gyümölcs kilója. Illetve érdemes-e bevásárolni belőle, ha már most elkezdenénk befőzni a lekvárokat, befőtteket. Lássuk milyen termés várható idén és hogyan alakulnak az árak.