Egyre nagyobb a kereslet a tartós élelmiszerek után

2020. február 28. 08:49
A termékkör értékesítésének hirtelen növekedése nem veszélyezteti az ellátásbiztonságot. Az OKSZ sajtóközleménye.

Az elmúlt 24 óra forgalmi adatai azt mutatják, hogy az OKSZ tagvállalatainál egyes tartós élelmiszerek iránt a kereslet némiképp megnövekedett. Továbbra is hangsúlyozzuk, hogy a tagvállalatok képesek garantálni az ellátásbiztonságot, áruhiányra a tartós élelmiszerekből a jelenlegi forgalomnövekedés alapján nem kell számítani - írja a storeinsider.hu.

fotó: pixabay.com

Az áruházakban nemcsak az árukészlet rendelkezésre állása stabil, a polcok feltöltése is folyamatos, de néhány esetben előfordulhat, hogy egy-egy rövidebb időszakban egy-egy áruházban bizonyos tartós élelmiszer termékkörök kitöltési üteme nem tudja lekövetni a megnövekedett keresletet.

Az áruházak az ilyen eseteket, csakúgy mint a historikusan kiemelkedő forgalmú időszakokban, megfelelő módon tudják áruházi szinten kezelni.

Az elmúlt napokban a kiskereskedelem napi működésével kapcsolatban számos anyag jelent meg a médiában. Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) tagvállalatait (többek között az Aldi, Auchan, Lidl, Metro, Penny Market, Spar és a Tesco) képviselve az OKSZ nyilatkozik, kérjük, hogy a teljes szektora vonatkozó kérdéseikkel az OKSZ-hez forduljanak.

Háttérinformáció

Az OKSZ által képviselt áruházláncok kiemelten fontosnak tartják a vásárlók hiteles tájékoztatását.

Az elmúlt években a tagvállalatok sajtóosztályai mindenben segítették a sajtó munkáját, rendszeresen rendelkezésre álltak, lehetőséget biztosítottak vágóképek készítésére, megadták a média képviselőinek munkájuk végzéséhez fontos információkat.

Az elmúlt napokban a média felületein bemutatott egyedi esetek, bevásárlási minta-listák ugyanakkor a kevésbé tájékozott vásárlókat indokolatlan felhalmozásra sarkallhatják, amely különösen így a hónap végén szükségtelenül kifeszítheti a vásárlók háztartási költségvetését. Az OKSZ tagvállalatai kérik a sajtó munkatársainak segítségét abban, hogy ez ne forduljon elő.

agrotrend.hu / storeinsider.hu

Kapcsolódó cikkek

A magyar élelmiszeripari vállalkozásoknak szerveznek fejlesztő programokat

2019. szeptember 05. 11:23
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága „FEJLŐDJÜNK EGYÜTT!” címmel szemléletformáló üzemlátogatásokat szervez az élelmiszeripari vállalkozások számára. Első alkalommal az Eisberg cégcsoport magyarországi üzemének működésébe nyerhetnek bepillantást az érdeklődők.

Tények, amiket tudnia kell az élelmiszer-veszteségről és az ételhulladékokról

2019. október 17. 14:09
Az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet (FAO) és a Messe Düsseldorf közös kezdeményezése a SAVE FOOD. A cél, az élelmiszer-veszteség és ételhulladék globális csökkentése: az iparosodott országokban kevesebb élelmiszert értékesítsenek, és a fogyasztók tervezzék vásárlásaikat. Főként az élelmiszeripar figyelmét kívánják felhívni az élelmiszer-veszteségre, amely a jövő egyik fő prioritása.