Figyelem! Újabb vármegyében rendeltek el tűzgyújtási tilalmat

2024. július 08. 16:29
7 vármegyében és Budapesten lesz érvényben tűzgyújtási tilalom.
 
Az elmúlt napok magas átlaghőmérséklete miatt jelentősen megnőtt az erdőtüzek kockázata, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának egyetértésével hétfőtől Budapesten és Pest vármegyében is elrendeli a tűzgyújtási tilalmat – közölte a Nébih hétfőn az MTI-vel.
Figyelem! Újabb vármegyében rendeltek el tűzgyújtási tilalmat
Kiemelték, hogy emellett fenntartják a tűzgyújtási tilalmat Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Baranya, Békés, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyékben.
 
Arra is felhívták a figyelmet, hogy a következő napokban az előrejelzések szerint nagyon magas átlaghőmérséklet és napsütéses óraszámok várhatóak.
 
A Nébih óvatosságra inti a lakosságot, a közlemény szerint fontos, hogy belterületen se gyújtsanak nagy lángmagasságú tüzet, ugyanis a füsttel felszálló égő zsarátnokok több száz méterre is tüzet idézhetnek elő.
Tűzgyújtási tilalom 2024 - tudnivalók
Hozzátették, hogy a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, illetve azok 200 méteres körzetében szintén tilos a tűzgyújtás. A korlátozás alatt a tűzgyújtás nem engedélyezett a kijelölt, kiépített erdei tűzrakóhelyeken sem.
 
Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról az érdeklődők a www.erdotuz.hu-n szerezhetnek információkat – olvasható a Nébih közleményében.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Várgesztesen elkészült a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása

2024. április 09. 16:27
A völgykatlanban fekvő, Komárom-Esztergom vármegyei Várgesztesen az önkormányzat 273 millió forintos uniós támogatásból felújította a csapadékvíz-elvezető rendszert.

Hulladéktól tisztították meg a Nyírség erdőit

2024. augusztus 08. 17:02
17 helyszínről összesen 45 m3 illegálisan elhelyezett hulladékot gyűjtöttek össze.
A NYÍRERDŐ Zrt. működési területén kiemelt figyelmet fordít a települések mellett elhelyezkedő erdőterületeinek tisztán tartására, írt közösségi oldalán a NYÍRERDŐ Zrt.