Folytatódik a helyi termék rendezvénysorozat
2023. augusztus 21. 13:26
Újabb négy helyszín ad otthont és újra a helyi terméké lesz a főszerep a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat októberi rendezvényein.
A „Helyi termék” című rendezvénysorozat 2023. október 3. és 17. között folytatódik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat közös szervezésében, az Agrárminisztérium, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Kislépték Egyesület közreműködésével – olvasható a NAK cikkében.

A rendezvényeken elhangzó előadások a helyi termékekkel kapcsolatos tudnivalókról és az azokhoz tartozó jogszabályi változásokról szóló témákat ölelik fel.
Szó lesz az élelmiszergazdaság sajátosságairól és fejlődési lehetőségeiről, a megreformált élelmiszerláncokról és élelmiszer-feldolgozásról, valamint olyan innovatív megoldási lehetőségekről, trendekről és eszközökről is, amelyek a helyi termék előállítókat segíthetik értékesítési lehetőségeik fejlesztésében vagy bővítésében.
A rendezvényeken a 2022-ben kiadott Helyi termék kézikönyvet minden résztvevő számára elérhetővé tesszük, ezzel kívánunk segítséget nyújtani a gazdáknak feladataik megoldásához szükséges döntések napi szintű felelős meghozatalában. Továbbá helyi jó gyakorlatokat és helyi termék előállítókat is megismerhetnek az érdeklődők a rendezvényeken.
A rendezvénysorozat első őszi nyitó eseményére 2023. október 3-án Pécsett kerül sor. Ezt követően október 5-én Zalaegerszeg, majd október 11-én Nyíregyháza, és végül október 17-én Szolnok ad helyet a rendezvénynek. A szervezők szeretettel várják az érdeklődőket.
További információ és regisztráció ide kattintva érhető el.
forrás: agrotrend.hu/NAK, Szomi Edina
Kapcsolódó cikkek
A Mogyi Kft. (Baja) bejelentésére ízesített, pörkölt kukoricaszem-termékeket hívott vissza a NÉBIH
2023. június 22. 18:00
A határérték feletti aflatoxin tartalom lehetséges előfordulása miatt a Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező termékeket ne fogyasszák el!
A termékvisszahívás kizárólag az alábbi adatokkal azonosított termékekre vonatkozik.
Évente megduplázódik a Pápai Hús húsmentes termékei iránti kereslet
2023. június 21. 18:23
A húspótló élelmiszerek a termékek két százalékát teszik ki a Pápai Húsnál, de a kereslet irántuk évente megduplázódik. Nyár végén megjelenik az üzletekben a pápai receptúra alapján gyártott új termék, a vegán steak - közölte az MTI-vel a Pápai Hús Kft. ügyvezetője.
Szappanos Péter elmondta, hogy a magyar lakosság csaknem 30 százaléka kóstolt már növényi alapú, vegán húshelyettesítő terméket, 5 százaléka pedig rendszeresen fogyasztja is. Erre az igényre reagálva a vállalat jelentős fejlesztéseket hajtott végre milliós nagyságrendben ezen a területen, 2020 óta folyamatos a receptúra-fejlesztés és tökéletesítés - tette hozzá.