Folytatódik a helyi termék rendezvénysorozat
2023. augusztus 21. 13:26
Újabb négy helyszín ad otthont és újra a helyi terméké lesz a főszerep a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat októberi rendezvényein.
A „Helyi termék” című rendezvénysorozat 2023. október 3. és 17. között folytatódik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat közös szervezésében, az Agrárminisztérium, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Kislépték Egyesület közreműködésével – olvasható a NAK cikkében.
A rendezvényeken elhangzó előadások a helyi termékekkel kapcsolatos tudnivalókról és az azokhoz tartozó jogszabályi változásokról szóló témákat ölelik fel.
Szó lesz az élelmiszergazdaság sajátosságairól és fejlődési lehetőségeiről, a megreformált élelmiszerláncokról és élelmiszer-feldolgozásról, valamint olyan innovatív megoldási lehetőségekről, trendekről és eszközökről is, amelyek a helyi termék előállítókat segíthetik értékesítési lehetőségeik fejlesztésében vagy bővítésében.
A rendezvényeken a 2022-ben kiadott Helyi termék kézikönyvet minden résztvevő számára elérhetővé tesszük, ezzel kívánunk segítséget nyújtani a gazdáknak feladataik megoldásához szükséges döntések napi szintű felelős meghozatalában. Továbbá helyi jó gyakorlatokat és helyi termék előállítókat is megismerhetnek az érdeklődők a rendezvényeken.
A rendezvénysorozat első őszi nyitó eseményére 2023. október 3-án Pécsett kerül sor. Ezt követően október 5-én Zalaegerszeg, majd október 11-én Nyíregyháza, és végül október 17-én Szolnok ad helyet a rendezvénynek. A szervezők szeretettel várják az érdeklődőket.
További információ és regisztráció ide kattintva érhető el.
forrás: agrotrend.hu/NAK, Szomi Edina
Kapcsolódó cikkek
Sok gyümölcs, kevés gond! Erre a gyümölcsfára neked is szükséged van!
2024. október 02. 13:17
A szilvafa nem csak árnyékot, de bőséges termést is ad. Nem is beszélve a lekvárról és a pálinkáról.
Egyre több ilyen élelmiszert árulnak a boltokban: tényleg ezt etetik a magyarokkal?
2023. február 08. 12:58
A hazai médiában mostanában az egyik legfelkapottabb téma a rovarok és az élelmiszerek voltak. Csakhogy nem külön-külön, hanem egyben kerültek a fókuszba, ugyanis egyre inkább úgy tűnik, hogy Európában is utat törtek maguknak, hiába ellenzi az emberek nagy része. Számos pozitívumot fel lehet hozni a rovarfehérjék mellett, de nem lehet vitatkozni azzal a ténnyel sem, hogy az európai kultúrába nem feltétlenül illik bele, illetve, talán nem annyira rossz még a helyzet, hogy erre valóban rá legyünk kényszerülve. Persze, vannak olyanok is, akik ezt nem így gondolják. Jó vitaindító lehet tehát mindez, első körben azonban vegyük jobban szemügyre, hogy itthon, Magyarországon mi a helyzet e téren.

