Hatalmas beruházást jelentett be a Lidl, teljesen felbolydul a környék

2024. szeptember 05. 14:33
A logisztikai központ építésével a kiskunsági régióban több mint 400 új munkahely jön létre.
 
A tereprendezést követően hivatalosan is megkezdődött a Lidl Magyarország ötödik, az anyavállalat európai hálózatát vizsgálva egyik legnagyobb alapterületű logisztikai központjának építése Kiskunfélegyházán – közölte a kiskereskedelmi lánc.
Hatalmas beruházást jelentett be a Lidl, teljesen felbolydul a környék
A közlemény szerint a több mint 83 ezer m2 alapterületű, közel 12 focipályányi összterületű beruházás várhatóan 2026. októberéig tart.
 
A legmodernebb komissiózási technológiával működő raktárkomplexum a tervek szerint 60-65 üzletet fog kiszolgálni.
 
„Ma nemcsak egy épület alapkövét tettük le, hanem a jövő fejlődésének zálogát, ami vásárlóink, partnereink és leendő munkavállalóink javát szolgálja majd. Célunk, hogy a magyar gazdaság egyik zászlóshajójaként az elsők között járuljunk hozzá az ország további fejlődéséhez, és még hatékonyabban, még professzionálisabban tudjuk kiszolgálni az áruházakat és ezáltal vásárlóinkat. A Lidl Magyarország hazánk kilencedik legnagyobb munkáltatójaként közel 10 ezer embernek biztosít versenyképes béreket. Ez a szám tovább fog bővülni, hiszen a beruházással a kiskunsági régióban élők számára több mint 400 embernek kínálunk majd új munkalehetőséget, és ezáltal biztos megélhetést, kiszámítható jövőt” – emelte ki a logisztikai központ ünnepélyes alapkőletételénél tartott beszédében Szlavikovics Zita, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke.
 
„Célunk, hogy egy piacvezető vállalathoz méltó, európai színvonalú, minden igénynek megfelelő logisztikai központ jöhessen létre. A tervezésnél nagy hangsúlyt fektettünk a fenntarthatóságra, így többek között korszerű hűtő-fűtő rendszert, hővisszanyerős szellőztető rendszert, LED világítást és víztakarékos csapokat alkalmazunk majd, de 1,5 MW teljesítményű napelem, 10 ezer m2-es biodiverz terület, elektromos töltőállomások és a nagy befogadóképességű kerkékpártároló szintén a beruházás részét képezik” – mondta Rakonczai Róbert, a Lidl Magyarország ingatlanfejlesztési és beruházási ügyvezető igazgatója.
 
„A jóléti államok, vagy szociális piacgazdaságok példájából évtizedek óta látjuk, hogy amennyiben a magántőke és a közszféra szövetségre tudnak lépni, és találnak olyan célokat, amelyek kölcsönösen és gyarapítólag, összességében a közjót szolgálva hatnak egymásra, akkor abból nemcsak egy térség, hanem az egész ország profitál. Ez a beruházás egy ilyen példája a fent említetteknek. Ráadásul ez a nagyszabású projekt Magyarország Kormánya azon erőfeszítéseit is támogatja, hogy a dél-alföldi régiót is a fejlődés útjára állítsa” – emelte ki Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter.
 
A raktárépület közel 50 ezer raklap tárolására lesz alkalmas, ebből naponta átlagosan 4600 raklapon, mintegy 400 ezer kartonnyi komissiózott árut szállítanak majd el kamionokkal a Lidl áruházakba.
 
forrás: economx.hu

Kapcsolódó cikkek

Rekordmagasságban az európai cukorárak

2023. október 12. 19:05
Ez nehéz helyzet elé állítja az országok cukorigényes iparágait.
 
Az ez évi cukorrépa betakarítás és feldolgozás előrehaladtával, az európai cukortermés a tavalyinál valamivel jobbnak ígérkezik, a földrész országai azonban a fogyasztási igényeket nagy valószínűséggel részben csak importból tudják kielégíteni – olvashatjuk a topagrar.com hírportálon.
 

A paradicsommoly bizonyos növényekkel távol tartható

2024. február 20. 15:45
A rovarkártevők megfékezésében bizonyos növények fontos szerepet kapnak.
 
A kártevő rovarok túlnyomó többsége az illatérzékelés alapján találja meg a számára táplálékul szolgáló növényeket. Ez érvényes többek között az ültetvényekben óriási károkat okozó paradicsommoly (tuta absoluta) esetében is – írja a hortidaily.com.