Helyi Termék konferencia – május 3., Pannonhalma

2023. május 02. 11:38
Május 11-ig négy helyszínen kerül sor a Helyi Termék szakmai konferenciára.
 
2023. április 25. és május 11. között négy helyszínen „Helyi termék" címmel szervez rendezvénysorozatot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózattal közösen, az Agrárminisztérium, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Kislépték Egyesület közreműködésével.
 
Helyi Termék konferencia – május 3., Pannonhalma
A rendezvényen elhangzó előadások a 2022-ben kiadott Helyi termék kézikönyv témáit járják körül, fejezeteinek témaköreire fókuszálva.
 
A szervezők célja a gazdálkodók tájékoztatása a helyi termékekkel kapcsolatos tudnivalókról és az azokhoz kapcsolódó jogszabályi változásokról.
 
Szó lesz
  • az élelmiszergazdaság sajátosságairól és fejlődési lehetőségeiről,
  • a megreformált élelmiszerláncokról és élelmiszer-feldolgozásról,
  • olyan innovatív megoldási lehetőségekről, trendekről és eszközökről is, amelyek a helyi termék előállítókat segíthetik értékesítési lehetőségeik fejlesztésében vagy bővítésében.
Továbbá helyi jó gyakorlatokat és helyitermék-előállítókat is megismerhetnek az érdeklődők az eseményeken.
 
További helyszínek és időpontok:
  • 2023. május 3. Pannonhalma
  • 2023. május 9. Paks
  • 2023. május 11. Hajdúböszörmény
 
 
A Helyi termék 2022 kézikönyv itt érhető el: https://www.nak.hu/kiadvanyok/kiadvanyok/4349-helyi-termek-kezikonyv/file
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Ha kevesebb a méh, több a beteg ember

2023. január 30. 13:06
Félmillió idő előtti halálozáshoz vezet, hogy a beporzók száma csökken – állapította meg egy tanulmány.
 
Az összefüggés egyszerű: ha kevesebb a beporzó, kevesebb gyümölcs és zöldség terem, az emberek pedig kevésbé lesznek egészségesek – írja a The Guardian cikke. A termények háromnegyedének beporzásra van szüksége, de számos rovar populációja csökken, ami a terménymennyiségek csökkenésével jár. A gyümölcs- és zöldségfélék, illetve magvak esetében ez 3-5 százalékos csökkenést jelent, az pedig, hogy kevesebbet tudunk fogyasztani ezekből az élelmiszerekből, azzal jár, hogy a halálesetek egy százaléka a beporzók elvesztésének következménye.

Bérükről vallottak a Fülöp-szigeteki vendégmunkások: ennyit kapnak valójában a magyar gyárakban

2024. március 11. 18:08
Egy sor kedvezmény illeti meg a vendégmunkásokat, a munkaközvetítő pedig sok mindent kifizet helyettük.