Hiányzik a hideg a mezőgazdaságban

2022. december 30. 12:07
Alapvetően kedvezőek az agrometeorológiai körülmények hazánkban: csapadékkal jól állunk, a talaj nedvességgel való feltöltődése nagyon jól halad, az őszi vetések szép állapotban vannak.
 
 
Hiányzik a hideg a mezőgazdaságban

Ami hiányzik, az a hideg, mert ilyen enyhe időben a kártevők és a kórokozók alig ritkulnak. A folytatás sem lehűlést, hanem felmelegedést ígér, az ünnepek alatt ugyanis igen enyhe idő várható. A téli napforduló után immár a nappalok lassan hosszabbodásnak indulnak - írja legfrissebb agrometeorológiai elemzésében az OMSZ.

 

forrás: agrotrend.hu

Kapcsolódó cikkek

Az átlátható folyamatok jelentősen befolyásolják a profitot

2024. március 04. 17:39
Egyre nagyobb szerep jut a vállalatirányítási rendszereknek az élelmiszeriparban.
 
A PREGA Konferencia és Kiállításon, Magyarország agrárdigitalizációs fórumán 2024-ben Vállalatirányítási rendszer bevezetésének kihívásai az informatika szempontjából a mezőgazdaságban – gyakorlati tapasztalatok címmel Somogyvári Gábor a Techwave Zrt. konzultációs vezetője tartott előadást.

Baromfitartók, figyelem! Megjelent az a Kincstári Közlemény, amire mindenki várt

2023. január 25. 12:35
Megjelent a 4/2023. (I. 13.) számú Kincstár Közlemény, a baromfi ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások feltételeiről szóló 11/2019. (IV. 1.) AM rendelet (a továbbiakban: Támogatási rendelet) szerinti 2022/2023. támogatási év III-IV. tárgynegyedévre vonatkozó kifizetési kérelem benyújtásáról - írja a nak.hu