Húsexportengedélyt kapott Magyarország a Fülöp-szigetekre

2023. január 30. 13:12
Hosszú évek kitartó munkájának eredményeként első alkalommal kaptak húsexportengedélyt magyar vállalatok a Fülöp-szigetek piacára - jelentette be Facebook-bejegyzésben a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap.
 
Szijjártó Péter beszámolt arról, hogy a manilai kormány döntése értelmében hat hazai cég is megkezdheti a szárnyas- és sertéshúskészítmények, valamint élőállat szállítását Délkelet-Ázsia leggyorsabban fejlődő országába. A több mint 112 millió lakost számláló piac hatalmas lehetőséget jelent a magyar élelmiszeriparnak - tette hozzá.
Húsexportengedélyt kapott Magyarország a Fülöp-szigetekre
A miniszter azt írta: tárgyalássorozat eredményeként a Fülöp-szigeteki állategészségügyi hatóságok ellátogattak a magyarországi telephelyekre és kiváló állategészségügyi, élelmiszerbiztonsági eredményekről tettek jelentést. A végleges döntés érelmében így a magyar vállalatok számára először nyílik lehetőség arra, hogy magyar húsipari termékeket exportáljanak a Fülöp-szigetekre.
 
"Munka van még bőven, hiszen egy dokumentációs hiánypótlást követően remélhetőleg további két cég is csatlakozhat a jelenlegi hat exportőrhöz, és abban is biztosak lehetünk, hogy a kiváló magyar termékek csak további lehetőségeket nyitnak meg a magyar gazdaság számára" - közölte bejegyzésében a külgazdasági és külügyminiszter.
 
forrás: agrotrend.hu 

Kapcsolódó cikkek

Jöhet a várva várt fordulat: jelentősen csökkenhet a vöröshagyma ára

2023. április 11. 14:20
A drasztikus hagymadrágulás után a következő hónapokban és az új termés megjelenésekor némileg korrigálhatnak az árak, és növekedhet a hazai termőterület is.
 
2022-ben csökkent a vetésterület
Varga István, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács alelnöke nyilatkozott a Világgazdaságnak a hagymapiacon eddig tapasztalt árakkal kapcsolatban. Elmondta, hogy a hagyma árát a 2021 decemberétől felfelé elinduló műtrágya- és növényvédőszer-árak alapvetően befolyásolták, ahogy az input anyagoknál adódó ellátási nehézségek, valamint az orosz–ukrán háború is hatást gyakoroltak rá. 

A biztonság az első az élelmiszeriparban is

2023. június 14. 11:15
Folyamatos a laboratóriumi rendszerek fejlesztése.
 
Az egészség védelme, az élelmiszerbiztonság, a tisztességes élelmiszer-kereskedelem régóta központi kérdés - jelentette ki Dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a Codex Analitikai és Mintavételi Szakbizottság 42. ülésén, kedden, Budapesten.