Ígéretes lehetőségek a magyar-japán élelmiszeripari termékek kereskedelme terén

2016. március 03. 12:48
Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter munkaebéd keretében egyeztetett Koszuge Dzsunicsi japán nagykövettel kedden, Budapesten. A találkozónak a közelgő tokiói miniszteri látogatás adott apropót, amely kapcsán a felek áttekintették a két ország agrár-élelmiszeripari kereskedelmének legfontosabb pontjait.

A felkelő nap országában már jelenleg is nagy népszerűségnek örvendenek a prémium kategóriás magyar élelmiszerek, úgymint a mangalica húsból készült termékek, amelyeket számos étterem kínálatában megtalálhatnak a japán fogyasztók. Ezen kívül jelentős kereskedelmi forgalmat bonyolít le hazánk a sertéshús, libamáj, bor, és méz termékpályák esetében.

A nagyköveti rezidencián tett látogatás során a felek kölcsönösen biztosították egymást szoros együttműködési szándékukról, többek közt az élelmiszer promóció és az agrárkereskedelem területén.

A magyar élelmiszeripar távol-keleti sikere nagy elismerés a szakma számára, hiszen a japán fogyasztók rendkívül kifinomult étkezési szokásai miatt ezen a piacon csak a nagy hozzáadott értékű, kiváló minőségű termékeknek van létjogosultsága. Ezen termékek megismertetését hivatott elősegíteni a FOODEX JAPAN 2016 magyar standja, amely idén 100 négyzetmétert meghaladó területen helyezkedik majd el és kínálja a finomabbnál finomabb ételeket és italokat.

Fazekas Sándor a találkozón hangsúlyozta, hogy nagy várakozással tekint a tokiói látogatásra, hiszen személyes jelenlétével politikai nyomatékot kíván adni a japán reláció fontosságának, illetve segíteni kívánja a magyar termékek exportpiacra jutását.

Forrás: FM

Kapcsolódó cikkek

Első helyen végzett a Nébih az európai hatóságok rangsorában

2018. június 06. 07:53
Első helyen végzett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az európai hatóságok rangsorában; az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) legújabb felmérése szerint ugyanis a magyarok szavaznak leginkább bizalmat a nemzeti hatóságuknak - mondta Zsigó Róbert élelmiszerbiztonságért felelős államtitkár kedden az MTI-nek.

Mikor tilos a munkáltatói felmondás?

2018. február 27. 11:37
A munkaviszony felmondása olyan érdekmúlás okán következik be (akár munkáltatói, vagy munkavállalói oldalt tekintjük), amikor a felek egyikének (vagy mindkettejüknek) megszűnik az az érdeke, amely a munkaviszony fenntartását addig szolgálta. A felmondásra azonban nem minden esetben van lehetőség, ennek részletes szabályait a Munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (a továbbiakban: Mt.) tartalmazza – írja az ado.hu.