Ígéretes lehetőségek a magyar-japán élelmiszeripari termékek kereskedelme terén

2016. március 03. 12:48
Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter munkaebéd keretében egyeztetett Koszuge Dzsunicsi japán nagykövettel kedden, Budapesten. A találkozónak a közelgő tokiói miniszteri látogatás adott apropót, amely kapcsán a felek áttekintették a két ország agrár-élelmiszeripari kereskedelmének legfontosabb pontjait.

A felkelő nap országában már jelenleg is nagy népszerűségnek örvendenek a prémium kategóriás magyar élelmiszerek, úgymint a mangalica húsból készült termékek, amelyeket számos étterem kínálatában megtalálhatnak a japán fogyasztók. Ezen kívül jelentős kereskedelmi forgalmat bonyolít le hazánk a sertéshús, libamáj, bor, és méz termékpályák esetében.

A nagyköveti rezidencián tett látogatás során a felek kölcsönösen biztosították egymást szoros együttműködési szándékukról, többek közt az élelmiszer promóció és az agrárkereskedelem területén.

A magyar élelmiszeripar távol-keleti sikere nagy elismerés a szakma számára, hiszen a japán fogyasztók rendkívül kifinomult étkezési szokásai miatt ezen a piacon csak a nagy hozzáadott értékű, kiváló minőségű termékeknek van létjogosultsága. Ezen termékek megismertetését hivatott elősegíteni a FOODEX JAPAN 2016 magyar standja, amely idén 100 négyzetmétert meghaladó területen helyezkedik majd el és kínálja a finomabbnál finomabb ételeket és italokat.

Fazekas Sándor a találkozón hangsúlyozta, hogy nagy várakozással tekint a tokiói látogatásra, hiszen személyes jelenlétével politikai nyomatékot kíván adni a japán reláció fontosságának, illetve segíteni kívánja a magyar termékek exportpiacra jutását.

Forrás: FM

Kapcsolódó cikkek

Egyetlen újabb génmódosított növény sem kaphat engedélyt itthon

2017. november 15. 10:21
Nagy az igény a Magyarországról származó, génmódosítás-mentes szójára a külpiacokon – írta a Magyar Idők kedden. Bár a kormány célja, hogy az itthon megtermelt fehérjeforrás elsősorban a hazai állatállomány takarmányozását szolgálja, egyelőre úgy tűnik, hogy a több fronton is hasznosítható termény jelentős része az exportpiacokra kerül.

Változtak a húskészítményekre és a sütőipari termékekre vonatkozó előírások

2016. szeptember 28. 07:55
Változtak a húskészítményekre és a sütőipari termékekre vonatkozó előírások a Magyar Élelmiszerkönyvben azért, hogy a magyar fogyasztók az eddiginél is jobb minőségű élelmiszerekhez juthassanak - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.