Így módosult a Natura 2000 felhívás

2023. március 14. 11:48
A változások az erődterületekhez kapcsolódó kompenzációs kifizetéseket érintik.
 
A palyazat.gov.hu-n megjelent közlemény szerint alábbiak szerint módosult a „Natura 2000 erdőterületeknek nyújtott kompenzációs kifizetések" című (VP4-12.2.1- 16 kódszámú) felhívás.
 
A 3.4.1.1. Műszaki és szakmai elvárások fejezet I. Jogosultsági kritériumok 2. bekezdésének módosítása alapján azok az erdőgazdálkodók is támogatásban részesíthetők, amelyeknek 2021. december 31-én megszűnt a megbízási szerződése és a 2022. évi egységes kérelem utolsó napja előtt az erdészeti hatóságnál kezdeményezte a nyilvántartásba vételi eljárás megindítását, amely kérelem alapján 2022.09.30. napján bejegyzett erdőgazdálkodóként szerepel az Országos Erdőállomány Adattárban, továbbá 2022.09.30. napján az adott erdőrészlet vonatkozásában rendelkezik az erdészeti hatóság által jóváhagyott jogerős erdőtervvel, vagy jóváhagyott jogerős erdőtelepítési kivitelezési tervvel.
Így módosult a Natura 2000 felhívás
A 3.4.1.1. II. Kötelezettségvállalások fejezet 2. bekezdés c) pont módosítása alapján a támogatást igénylőknek a képzési kötelezettséget a programozási időszakban egyszer kell teljesítenie, legkésőbb 2023.december 31-ig. Kivételt képeznek azok a kedvezményezettek, akik 2023. évben nyújtanak be első alkalommal támogatási kérelmet, mert esetükben legkésőbb 2024. december 31-ig kell a képzési kötelezettséget teljesíteni.
A 3.5.2. A projekt végrehajtására rendelkezésre álló időtartam fejezet módosítása alapján a felhívásra 2023-ban is lehet beadni támogatási kérelmet, – ami egyben kifizetési igénylés is.
A 3.7.1. Indikátorok fejezetben a Vidékfejlesztési Program alapján módosultak a felhívás indikátorszámai.
 
Az 5.3 A támogatás mértéke, összege fejezet és a felhívás 3. számú melléklet (Támogatási összegek) pontosítása alapján a 2021-ben megemelkedett támogatási összegek a 2023-ban az egységes kérelem kertében benyújtott támogatási kérelmek – egyúttal kifizetési igénylések – esetében is alkalmazhatók.
Az 1. számú melléklet (Fogalomtár) kiegészült a „megbízási szerződés" fogalmával.
A Támogatói Okirat a felhívással összhangban módosult.
További pályázatokkal és támogatásokkal kapcsolatos friss hírekért kattints ide:
 
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Együttműködési megállapodást kötött az Agrármarketing Centrum és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség

2023. március 13. 10:00
A megállapodás értelmében - kihasználva az agrár- és élelmiszeripari, valamint a relációs partnerirodák szakmai információit  - az AMC számára a HEPA közös megjelenést biztosít a 2023-ban megrendezendő olyan szakmai eseményeken, mint a májusi milánói TUTTOFOOD Expo, a torontói SIAL Canada élelmiszeripari kiállítás, a bangkoki Thaifex Anuga Asia és a kairói Food Africa Expo.

Borászati melléktermékek lepárlási támogatásának részletei

2024. július 11. 17:19
A támogatási kérelem egyben kifizetési kérelemnek is minősül.
 
A lepárló a támogatási kérelmet legalább egy naptári hónapban előállított ipari célú nyers alkohol mennyiségére vonatkozóan a Nemzeti Kifizető Ügynökség (NKÜ) részére az általa közzétett közleményben foglaltak szerint a lepárlás borpiaci évében október 5-e és a következő borpiaci év augusztus 31-e között nyújthatja be.