Interaktív élmények és agrárkultúra a debreceni Campus Fesztiválon

2024. július 25. 14:58
Az Agrárminisztérium standja egy fesztiválon különleges és fontos szerepet tölt be, hiszen számos olyan célja és funkciója van, amelyek hozzájárulnak a látogatók tájékoztatásához, az agrárszektor népszerűsítéséhez, és a megbízható minőségű, magyar élelmiszerek, így az élelmiszeripar értékeinek bemutatásához - jelentette ki dr. Felkai Beáta Olga a fesztivál területén felállított stand megnyitóján.
Interaktív élmények és agrárkultúra a debreceni Campus Fesztiválon
A helyettes államtitkár kiemelte, hogy a nyár a fesztiválokról, a szabadtéri közös eseményekről, a kikapcsolódásról és az élményt is fokozó étkezésekről szól. Egy-egy fesztiválon sokféle ételt kínálnak, így különösen fontos az élelmiszerbiztonságra való odafigyelés is, hiszen csak biztonságos és minőségi kínálattal érhető el, hogy az élelmiszerek iránti bizalom továbbra is töretlen maradjon.
Világsztárok jönnek a Campus Fesztiválra - Passzio
Egy fesztiválon ezekre a szempontokra különösen nagy figyelmet kell fordítani, hogy minden látogató élvezhesse a finom ételeket és italokat, és jó emlékekkel térhessen haza. 
Jövőtervezés a Campus Fesztiválon
A Campus Fesztivál ideje alatt a látogatók interaktív játékokkal és értékes nyereményekkel gazdagodhatnak. Az Agrárminisztérium pavilonja a Civil Faluban közösségi élmények és a magyar agrárkultúra népszerűsítésének központjaként működik. A stand lehetőséget nyújt a hazai termelők friss és minőségi élelmiszereinek megkóstolására, valamint betekintést nyújt az agrárkultúra történetébe és jelenébe.
A szakmai tematikus napokon részt vesz a Fruitveb – Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, amely a Dél-Kertésszel közösen mutat be zöldségeket és gyümölcsöket. A Gyógynövényszövetség és Terméktanács a gyógynövénykivonatolás és gyógyteák világába kalauzolja a látogatókat, míg a Lunczer Pálinkaház nyertes pálinkáit és újdonságait ismerteti meg az érdeklődőkkel. A Kikimix Co. különleges hűsítő italokkal várja a látogatókat, a Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum pedig péksüteményekkel és édességekkel kedveskedik. Továbbá a Matúra és Natúra Alapítvány természetbúvár programokkal, a Zöldövezet Társulás Egyesület pedig rendezvényzöldítő tevékenységekkel gazdagítja a fesztivál programját.
forrás: AM Sajtóiroda

Kapcsolódó cikkek

Karalábé: egy zöldség, amely több figyelmet érdemel

2023. május 04. 14:14
Finom, egészséges, ropogós és sütni is lehet, de akkor miért nem fogyasztjuk rendszeresen? A karalábé kétségtelenül az egyik legegészségesebb, legfinomabb és legsokoldalúbb zöldség.
A karalábé, mely a keresztesvirágúak családjába tartozik, a karfiol, a káposzta és a brokkoli mellett a legegészségesebb zöldségek közé tartozik. Íme, néhány ok, amiért érdemes elkezdenünk beiktatni ezt az ok nélkül mellőzött zöldséget az étrendünkbe.

Fontos hír érkezett az ukrán gabonáról: ez sok országot érinthet

2022. november 16. 12:12
Egy évvel meghosszabbíthatják az ukrán gabona és mezőgazdasági termékek exportjáról szóló megállapodást. Erről Recep Tayyip Erdoğan török elnök beszélt egy sajtótájékoztatón, ahol kijelentette, hogy bízik benne, hogy a megállapodást meg fogják újítani, és nem csak ideiglenesen, hanem egy évre.