Kezdődik a tavaszi élelmiszer-razzia

2016. március 02. 19:36
Az élelmiszer-előállítóknak, csomagolóknak és forgalmazóknak is számítaniuk kell élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrzésekre.

A korábbi évek gyakorlatát követve Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár idén is elrendelte a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést. Március 1-28-a között az élelmiszer-előállítók, csomagolók és forgalmazók az egész ország területén számíthatnak az élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrökre.

A tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés a gasztronómiai hagyományoknak megfelelő termékekre fókuszál. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal által koordinált akció során a megyei kormányhivatalok ellenőrei kiemelt figyelemmel vizsgálják a pácolt, a füstölt nyers, vagy főtt húskészítményeket, kiváltképp a húsvéti ünnepek előtt keresett sonkát, a tojást, az édesipari termékeket, a különféle borokat és egyéb szeszes italokat, a szezonális zöldség-gyümölcsöt, valamint ezen termékek előállítóit, forgalmazóit. A hatóság emberei az előttünk álló hónapban különös figyelemmel ellenőrzik az élőállat-, elsősorban a nyúl- és a bárány-szállításokat is.

Forrás: agroinform.com

Kapcsolódó cikkek

A gyorsan jött meleg kedvez a talajmunkáknak

2018. április 16. 10:32
A következő 6-8 nap során végig meleg időre számíthatunk, 20 Celsius-fok körüli, a fölötti csúcsértékekkel. A vegetáció intenzíven fejlődik - áll az OMSZ legfrissebb, hétközi agrometeorológiai előrejelzésében.

Izgalmas mezőgazdasági alkalmazások bemutatója a tudományünnepen

2017. október 16. 12:08
A Magyar Tudományos Akadémia idén is megrendezi a Magyar Tudomány Ünnepe elnevezésű eseménysorozatát. Az előadások között megtalálhatóak agrártémájúak is.