Kezdődik a tavaszi élelmiszer-razzia

2016. március 02. 19:36
Az élelmiszer-előállítóknak, csomagolóknak és forgalmazóknak is számítaniuk kell élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrzésekre.

A korábbi évek gyakorlatát követve Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár idén is elrendelte a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést. Március 1-28-a között az élelmiszer-előállítók, csomagolók és forgalmazók az egész ország területén számíthatnak az élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrökre.

A tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés a gasztronómiai hagyományoknak megfelelő termékekre fókuszál. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal által koordinált akció során a megyei kormányhivatalok ellenőrei kiemelt figyelemmel vizsgálják a pácolt, a füstölt nyers, vagy főtt húskészítményeket, kiváltképp a húsvéti ünnepek előtt keresett sonkát, a tojást, az édesipari termékeket, a különféle borokat és egyéb szeszes italokat, a szezonális zöldség-gyümölcsöt, valamint ezen termékek előállítóit, forgalmazóit. A hatóság emberei az előttünk álló hónapban különös figyelemmel ellenőrzik az élőállat-, elsősorban a nyúl- és a bárány-szállításokat is.

Forrás: agroinform.com

Kapcsolódó cikkek

Tegnap zárta a kapuit a FEHOVA

2017. február 15. 07:42
Véget ért az idei Fegyver, Horgász és Vadászati kiállítás, amely fordulópontot jelentett a seregszemle 24 éves történetében. Olyan sokan jelentkeztek a bemutatkozásra, hogy a vadászok és a horgászok önállóan vehették birtokukba a Hungexpo Zrt. kiállítási területét. Ebben az esztendőben hazánknak Szlovákia volt a díszvendége.

Ezekben az országokban leghosszabb a munkaidő

2018. február 05. 11:48
Egy felmérés szerint a mexikóiak dolgoznak a legtöbbet, míg a németeknél a legrövidebb a munkanap - írja a World Economic Forum.