Kezdődik a tavaszi élelmiszer-razzia

2016. március 02. 19:36
Az élelmiszer-előállítóknak, csomagolóknak és forgalmazóknak is számítaniuk kell élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrzésekre.

A korábbi évek gyakorlatát követve Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár idén is elrendelte a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést. Március 1-28-a között az élelmiszer-előállítók, csomagolók és forgalmazók az egész ország területén számíthatnak az élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrökre.

A tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés a gasztronómiai hagyományoknak megfelelő termékekre fókuszál. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal által koordinált akció során a megyei kormányhivatalok ellenőrei kiemelt figyelemmel vizsgálják a pácolt, a füstölt nyers, vagy főtt húskészítményeket, kiváltképp a húsvéti ünnepek előtt keresett sonkát, a tojást, az édesipari termékeket, a különféle borokat és egyéb szeszes italokat, a szezonális zöldség-gyümölcsöt, valamint ezen termékek előállítóit, forgalmazóit. A hatóság emberei az előttünk álló hónapban különös figyelemmel ellenőrzik az élőállat-, elsősorban a nyúl- és a bárány-szállításokat is.

Forrás: agroinform.com

Kapcsolódó cikkek

A nem élelmiszercélú mezőgazdaságnak is van létjogosultsága

2017. március 28. 08:03
Letették a szabadegyházai Hungrana Kft. újabb biomassza-erőművének alapkövét hétfőn: a másfél milliárd forintos beruházással a kukorica-feldolgozó cég a termeléshez használt teljes gőz- és hőigényét száz százalékban maga fogja kielégíteni.

Törölték a céget, mi lesz a munkaviszonnyal?

2017. november 20. 08:09
Kényszertörlés eljárás alatt lévő cég munkaügyi és bérszámfejtési teendőiről feltett olvasói kérdésekre dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász ügyvéd válaszolt.