Kezdődik a tavaszi élelmiszer-razzia

2016. március 02. 19:36
Az élelmiszer-előállítóknak, csomagolóknak és forgalmazóknak is számítaniuk kell élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrzésekre.

A korábbi évek gyakorlatát követve Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár idén is elrendelte a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést. Március 1-28-a között az élelmiszer-előállítók, csomagolók és forgalmazók az egész ország területén számíthatnak az élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrökre.

A tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés a gasztronómiai hagyományoknak megfelelő termékekre fókuszál. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal által koordinált akció során a megyei kormányhivatalok ellenőrei kiemelt figyelemmel vizsgálják a pácolt, a füstölt nyers, vagy főtt húskészítményeket, kiváltképp a húsvéti ünnepek előtt keresett sonkát, a tojást, az édesipari termékeket, a különféle borokat és egyéb szeszes italokat, a szezonális zöldség-gyümölcsöt, valamint ezen termékek előállítóit, forgalmazóit. A hatóság emberei az előttünk álló hónapban különös figyelemmel ellenőrzik az élőállat-, elsősorban a nyúl- és a bárány-szállításokat is.

Forrás: agroinform.com

Kapcsolódó cikkek

Uniós forrásokat csoportosítanak át Tolna megyén belül

2016. június 21. 08:29
Várhatóan ősszel átcsoportosítják a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Tolna megyei, 27,5 milliárd forintos keretén belüli forrásokat a gazdaságfejlesztési projektek javára - mondta a Tolna megyei közgyűlés elnöke hétfőn Tamásiban.

5 millió tonna őszi búza termett az idén

2017. augusztus 03. 09:35
A nyári aratási munkák befejelődtek az országban, őszi búzából mintegy 5 millió tonna termett összesen - mondta a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.