Kezdődik a tavaszi élelmiszer-razzia

2016. március 02. 19:36
Az élelmiszer-előállítóknak, csomagolóknak és forgalmazóknak is számítaniuk kell élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrzésekre.

A korábbi évek gyakorlatát követve Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár idén is elrendelte a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést. Március 1-28-a között az élelmiszer-előállítók, csomagolók és forgalmazók az egész ország területén számíthatnak az élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrökre.

A tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés a gasztronómiai hagyományoknak megfelelő termékekre fókuszál. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal által koordinált akció során a megyei kormányhivatalok ellenőrei kiemelt figyelemmel vizsgálják a pácolt, a füstölt nyers, vagy főtt húskészítményeket, kiváltképp a húsvéti ünnepek előtt keresett sonkát, a tojást, az édesipari termékeket, a különféle borokat és egyéb szeszes italokat, a szezonális zöldség-gyümölcsöt, valamint ezen termékek előállítóit, forgalmazóit. A hatóság emberei az előttünk álló hónapban különös figyelemmel ellenőrzik az élőállat-, elsősorban a nyúl- és a bárány-szállításokat is.

Forrás: agroinform.com

Kapcsolódó cikkek

Budai Gyula: az orosz embargó enyhítésében érdekelt Magyarország

2016. április 21. 07:44
Hazánk az orosz embargó enyhítésében, az agrártermékeket érintő részleges feloldásában érdekelt - jelentette ki a miniszteri biztos Szentesen.

Határozott idejű szerződések csapdájában

2017. április 03. 07:50
2010 óta az Európai Unióban keletkezett állások fele ideiglenes, így a munkavállalók egy jelentős csoportja az állandó határozott idejű szerződések csapdájába került. A munkáltatók a válság után jóval óvatosabbak a munkavállalók hosszú távra történő felvételével, hiszen a határozatlan idejű szerződéssel dolgozó alkalmazottaktól jóval nehezebb megválni, és általában több juttatásra jogosultak. Így az átmeneti munkaerő hívogatóbb opció több iparágban is.