Kézműves Kiválóságok Díj 2023, ahol Magyarország legfinomabb értékei versengenek!
2023. szeptember 12. 16:51
A Kézműves Kiválóságok Díjra való nevezés izgalmas időszaka következik! Magyarország legismertebb kézműves termelői készülnek bemutatni kreativitásukat és hagyományőrző szakértelmüket immár harmadik alkalommal. A díjra szeptember 25-ig lehet jelentkezni!

A Kézműves Kiválóságok Díj nem csupán elismerés a tehetséges kézműveseknek, hanem egy egész országot átölelő gasztronómiai ünnep is, ahol a legízletesebb szörpök, gyümölcslevek, lekvárok és mézek versengenek a legmagasabb elismerésért.
A verseny nem csupán a kóstolásról szól, hanem az alkotás szeretetéről és a hagyományok továbbvivéséről is.

A zsűri válogat: Szigorú zsűri bírálata garantálja a legjobb minőséget és autentikus ízeket. A zsűri tagjai a legkiválóbb szakemberek, akik érzékszervi minősítés és küllemi jellemzők alapján döntenek a győztesekről A díj kiírásához méltó zsűri gondoskodik arról, hogy a legapróbb részletekig átgondolt döntés szülessen meg.
Az eredményhirdetés izgalma azonban még várat magára. A győztesek október 22-én, az OMÉK-on vehetik át díjukat. Az ünnepélyes keretek között megrendezésre kerülő eseményen a nyertesek bemutatkozási lehetőséget kapnak, hogy személyesen is megismertessék termékeiket a nagyközönséggel.
A kategóriák, ahol a kiválóságokért versenyeznek:
- Magyarország Szörpje 2023 I.- II. – III. helyezett
- Magyarország Gyümölcsleve 2023 I.- II. – III. helyezett
- Magyarország Lekvárja 2023 I.- II. – III. helyezett
- Magyarország Méze 2023 I. – II. – III. helyezett
Legyen szó hagyományos családi receptekről vagy új, kreatív ízvariációkról, a Kézműves Kiválóságok Díja a tehetségnek és a szenvedélynek állít emléket.
Ne hagyja ki a lehetőséget!
Ha Ön is részt kíván venni ebben a kulináris kalandban, nevezze be termékeit szeptember 25-ig, és biztosítsa helyét a Kézműves Kiválóságok Díja versenyben.
Egyedülálló alkalom, hogy megmutassa, mit rejt a hagyományok és az alkotás szeretete.
Bővebb információ és jelentkezés: www.kezmuveskivalosagok.hu
forrás: agrotrend.hu
Kapcsolódó cikkek
Furcsa, de hasznos dologra jöttek rá a kutatók, miközben a paradicsomot vizsgálták
2023. április 17. 09:33
Spanyol kutatók paradicsom-feldolgozási hulladékból állítottak elő "védőlakkot".
A szubtropikus és mediterrán kertészet kutatására szakosodott Mayora, spanyol intézet munkatársai kísérletekkel kimutatták, hogy a paradicsom-feldolgozás (lé- és pürégyártás) során keletkező, egyébként szemétre dobott, bár kis részben takarmányként is hasznosítható hulladékaiból speciális védőlakkot lehet előállítani. Ez az anyag azonos értékű a műanyaggyártásban használt „biszfenol A" adalékanyaggal, és ugyanakkor az emberi egészségre teljesen ártalmatlan.
Dísznövények térhódítása: a gyümölcsfák háttérbe szorulnak a kertekben
2024. május 21. 15:17
Folyamatosan csökken a gyümölcsfa oltványok iránti érdeklődés, ráadásul rengeteg külföldi gyümölcsfa érkezik a boltokba, ami miatt a hazai faiskolák és szaporítók is nehezebb helyzetbe kerülnek. Azt azonban csak kevés vásárló tudja, hogy ezek a külföldi fák sokszor rosszabb minőségűek, mint a hazaiak.