Kiválasztották az idei országtorta hat döntősét

2020. február 07. 09:27
A Magyarország Tortája címre pályázó versenymunkáknak szigorú követelményeknek kellett megfelelniük.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a 2020-as évre is meghirdette a „Magyarország Tortája” versenyt. A benevezett remekből az öt  – a zsűzizés során hatra változtatott – továbbjutó és a győzelemre így esélyes torta kiválasztására a SIRHA Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HORECA kiállítás keretében került sor február 6-án.

Új, kreatív ötleteket, lehetőleg magyaros ízvilágú, az ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat várunk

– írta felhívásában az ipartestület, hangsúlyozva, hogy a korábbi években a versenyre már nevezett tortával nem lehet nevezni.

A végső győztes, azaz a 2020-as év Magyarország Tortája augusztus 20-i nemzeti ünnepünkön és azt követően az ország több cukrászdájában lesz majd kóstolható.

A Magyarország Tortája címre pályázó versenymunkáknak szigorú követelményeknek kellett megfelelniük, így nem tartalmazhattak aromákat, fondokat, növényi habot, margarint és modell burkolóanyagot.

A zsűri az eredetileg tervezett 5 torta helyett hatot juttatott a döntőbe.

Íme, a döntőbe jutott torták, közülük választják ki a 2020-as országtortát

  • Tétényi áfonyás mandula – Sztaracsek Ádám tortája
  • Hunyadi krónikája – Sztaracsek Ádám tortája
  • Mákvirág – Szívós Zita, Poór István tortája – Budapest, Major cukrászda
  • Fenséges fügés manna – Marsa Éva Heléna tortája – Vanília és Gelarto cukrászda
  • Curiositas – Fügedi Krisztián tortája – Hisztéria cukrászda
  • Szegedi boszorkány – Gyuris László tortája – Capella cukrászda

https://www.facebook.com/sirhabudapest/videos/1055557171462238/

Kiemelt kép: Facebook/SIRHA Budapest

sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

A gluténérzékenység és a glifozát

2019. január 07. 09:03
Az Amerikai Nemzeti Biotechnológiai Információs Központ tanulmánya rávilágít a cölikáiás megbetegedések, különösen a gluténérzékenység és a glifozát-használat kapcsolatára. A tanulmány szerzői egyértelműen állítják, hogy a tömeges méretet öltő lisztérzékenység elsődleges kiváltó oka a glifozáthasználat.

Rég drágultak ennyire gyorsan az élelmiszerek Magyarországon

2020. augusztus 11. 08:19
Két és fél éve nem látott tempóban emelkednek az élelmiszerárak egy friss felmérés szerint. A három vizsgált hazai hipermarket mindegyikében legalább 10 százalékkal emelkedett a Privátbankár Árkosár ellenértéke; a vizsgált termékek felénél két, az alma több mint kétszeresére drágult egy év alatt.