Legendás rózsabemutató

2023. július 17. 12:41
Az Egyesült Királyság legnagyobb rózsabemutatóján rekordszámú kiállítót köszönthettek a szervezők. A sheppertoni Squire’s Garden Centers adott otthont az immár 46. alkalommal megrendezett eseménynek, amelyre az ország egész területéről érkeztek rózsatermesztők.
 
Legendás rózsabemutató
A rendezvény ideje alatt számos díjat és elismerést ítéltek oda a kiállítóknak.
A legendás rózsabemutató népszerűsége egyébként töretlen, évről évre nagyszámú látogató érkezik az Egyesült Királyság távoli részeiről is, hogy részt vegyenek az angolok nagy kedvencének számító virágot fókuszba helyező kiállításon.
Ray Martin, az eseményen közreműködő egyesület, a Rose Society UK titkára hangsúlyozta, hogy a sheppertoni rendezvény nem lehetne sikeres a fantasztikus kiállítók nélkül, akik mindig bizonyítják a minőségi rózsák termesztése iránti elkötelezettségüket és szenvedélyüket.
 
Forrás: Kertészet és Szőlészet/floraldaily.com

Kapcsolódó cikkek

Mit tehet az agrárium a klímaváltozás ellen? – Áder János az Agrárszektor Konferencián

2022. november 16. 10:45
Milyen módon védekezhetnek az agrárium szereplői a klímaváltozás hatásai ellen, és saját gazdaságaikban mit tehetnek a kedvezőtlen folyamatok lassítása, illetve megfékezése érdekében? – ez lesz az egyik kiemelt témája az idei kétnapos Agrárszektor Konferenciának, amelyet november 30. és december 1. között rendez meg Siófokon a Portfolio Csoport. A klímaváltozás agrárgazdasági hatásairól szóló plenáris kerekasztal-beszélgetésben Áder János volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumának elnöke is részt vesz.

Több mint 7000 juhtartó részesül az európai uniós forrásból

2023. március 29. 11:10
Megkezdődött a termeléshez kötött anyajuhtartás támogatások kifizetése. Az európai uniós forrásból finanszírozott támogatást több mint 7 ezer juhtartó számára, 5,5 milliárd forint értékben fizetik ki – közölte Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a tárca sajtóközleményében.