Lett-magyar egyetértés az EU-s agrártámogatásokról

2018. február 09. 08:44
A Közös Agrárpolitika (KAP) 2020 utáni forrásfelhasználásának lehetőségeiről és a kelet-közép-európai álláspontok összehangolásáról egyeztetett Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter lett kollégájával, Jänis Düklavsszal, Rigában.

Az EU-s agrártámogatás jövőbeni megmaradása érdekében a magyar agrártárca vezetője közös fellépésben állapodott meg partnerével. Egyetértés volt a felek között abban, hogy 2020 után továbbra is kétpilléres rendszerre van szükség, amelyhez megfelelő forrásokat szükséges biztosítani.

Kép letöltése
 
Forrás: FM

 

Fazekas Sándor kiemelte, hogy a tagállami befizetések emelése nélkül a jelenleg érvényben lévő támogatási rendszer a továbbiakban nem tartható. A magyar miniszter a lett agrárszervezetek vezetőivel a földtörvényről, kárenyhítési rendszerről, klímaváltozásról és a termelői piacok egészséges élelmiszerekre gyakorolt hatásáról is egyeztetett.

A találkozó végén mindkét fél egyetértett abban, hogy további szakértői szintű egyeztetésekre van szükség a megbeszélés során felmerült témákkal összefüggésben.

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Gyümölcsösökre is licitálhatnak a gazdák

2016. május 25. 08:09
A miniszter szerint célszerű lenne az állami tulajdonú halastavakat is eladni Hamarosan dönt a kormány arról, hogy vásárolhatnak-e halastavakat a földművelők. A földárverések harmadik ütemében gyümölcsösökre már licitálhatnak a gazdák – tudta meg lapunk.
 

Gesztenyefák barnuló levelei

2016. szeptember 19. 09:23
Szeptember lévén, már-már azt hihetjük, hogy normális a lombhullató fák leveleinek hullatása, hiszen már ősz van. A naptár szerinti ősz azonban nem egyezik viszont a biológiai ősszel. Ugyan az élőlények, növények már érzékelik a nappalok rövidülését, viszont az őszi lombhulláshoz szükség van akár rövid, enyhe fagyos időjárásra is.