Magyar pálinkafőzde nyert díjat Amerikában

2024. augusztus 14. 16:13
Kiemelkedő minőség, kiváló ár-érték arány és szemet gyönyörködtető csomagolás - ezek voltak a legfontosabb bírálati kritériumok az USA Spirits Ratings nemzetközi szeszesital versenyen. A megmérettetésre 40 országból érkeztek nevezések, az Év Lepárlója (Distillery of the Year) díjat mégis egy magyar családi pálinkafőzde, az Árpád Pálinka Manufaktúra nyerte el.
Magyar pálinkafőzde nyert díjat Amerikában
Mindhárom nevezett termékük aranyérmet érdemelt, és a “Best Spirit by Package” (Legjobb csomagolású szeszesital), valamint a “Fruits Spirits of the Year” (Az év gyümölcspárlata) díjakat is a magyar családi vállalkozás hozta el.
 
Az Árpád Pálinka Manufaktúra három különleges itallal indult az USA Spirits Ratings-en, a termékek pedig nem csupán aranyérmet, de a szakmai zsűri külön elismerését is kiérdemelték, és a Manufaktúra lett az “Év Lepárlója”.Szép, lassú pálinkafőzés: a békéscsabai Árpád Pálinkamanufaktúra  főzőmesterével beszélgettünk - Dining Guide
forrás: DiningGuide
 
●    Árpád Classic Gin: 95 pont - aranyérem
●    Árpád Paprika Gin: 94 pont - aranyérem - Legjobb csomagolású szeszesital
●    Árpád Prémium Gyömbér Párlat: 90 pont - aranyérem - Az év gyümölcspárlata
 
 
Az Árpád Pálinka Manufaktúrának nem ez az első nemzetközi sikere: a Classic Gin nemrégiben az IWSC 2024 nemzetközi versenyen és a London Spirits Competition-ön szintén aranyérmet érdemelt, több termékük pedig ezüstérmet kapott.
 
(Címlapfotó: Árpád Pálinka Manufaktúra)
 
forrás: turizmus.com
 

Kapcsolódó cikkek

Magyarország is ott volt az egyik legfontosabb zöldség-gyümölcs rendezvényen

2023. június 05. 12:15
Szó esett a fajtainnováció legújabb fejleményeiről is.
 
A MACFRUT a gyümölcs-zöldség-fűszernövény szektor fontos nemzetközi eseménye, amelyre idén május 3. és 5. között már 40. alkalommal került sor az olaszországi Riminiben. A rendezvényen a gyümölcs és szőlő szakterület, valamint a fajtanemesítés és a szaporítás kiemelt szekcióként szerepeltek.

Az állati eredetű élelmiszerek pótolhatatlanok – állítja a FAO Mezőgazdasági Bizottsága

2023. július 14. 11:49
Olyan tápanyagok forrásai, amelyekhez növényi eredetű élelmiszerekből nem könnyű hozzájutni.
 
Az állattenyésztési élelmiszerláncban tevékenykedő, hasonló gondolkodású uniós partnerekből álló ”Európai Állattenyésztés Hangja” elnevezésű csoport újabb kommunikációs anyagot tett közzé melyben az állattenyésztésnek az egészséges táplálkozásban és az élelmiszerrendszerek fenntarthatóságának biztosításában betöltött kulcsfontosságú szerepére hívta fel a figyelmet – írja a nak.hu