Magyar pálinkafőzde nyert díjat Amerikában
2024. augusztus 14. 16:13
Kiemelkedő minőség, kiváló ár-érték arány és szemet gyönyörködtető csomagolás - ezek voltak a legfontosabb bírálati kritériumok az USA Spirits Ratings nemzetközi szeszesital versenyen. A megmérettetésre 40 országból érkeztek nevezések, az Év Lepárlója (Distillery of the Year) díjat mégis egy magyar családi pálinkafőzde, az Árpád Pálinka Manufaktúra nyerte el.
Mindhárom nevezett termékük aranyérmet érdemelt, és a “Best Spirit by Package” (Legjobb csomagolású szeszesital), valamint a “Fruits Spirits of the Year” (Az év gyümölcspárlata) díjakat is a magyar családi vállalkozás hozta el.
Az Árpád Pálinka Manufaktúra három különleges itallal indult az USA Spirits Ratings-en, a termékek pedig nem csupán aranyérmet, de a szakmai zsűri külön elismerését is kiérdemelték, és a Manufaktúra lett az “Év Lepárlója”.
forrás: DiningGuide
● Árpád Classic Gin: 95 pont - aranyérem
● Árpád Paprika Gin: 94 pont - aranyérem - Legjobb csomagolású szeszesital
● Árpád Prémium Gyömbér Párlat: 90 pont - aranyérem - Az év gyümölcspárlata
Az Árpád Pálinka Manufaktúrának nem ez az első nemzetközi sikere: a Classic Gin nemrégiben az IWSC 2024 nemzetközi versenyen és a London Spirits Competition-ön szintén aranyérmet érdemelt, több termékük pedig ezüstérmet kapott.
(Címlapfotó: Árpád Pálinka Manufaktúra)
forrás: turizmus.com
Kapcsolódó cikkek
Mire figyeljünk disznóvágás idején?
2024. február 07. 15:17
A modern technológia rohamos terjedése sok hagyományt szorított ki a mindennapokból, de a disznóvágással nem boldogult.
A falusi hangulatú disznóvágás mára idegenforgalmi eseményként is divatba jött. Jó a hangulat, vonzó a közös munka öröme és az ízletes disznótoros ételek is garantáltak, ha betartjuk az állatvédelmi és az élelmiszer-biztonsági előírásokat – írja a greendex.hu.
Élelemforrás embernek, állatnak: a batáta kisüzemi termesztésre is alkalmas
2023. május 25. 12:32
Az emberek többségének a batátáról még mindig az ugrik be elsőre, hogy Afrika növénye. Ez egyébként nem igaz, Közép-Amerikából származik, és a legnagyobb termelője Kína. Itthon is termesztjük, a szupermarketekben és a zöldségeseknél is van belőle. A növény termesztésének toplistáját Európában Portugália vezeti, de nálunk is egyre népszerűbb. Vannak már néhány száz hektáros termelők is, de alapvetően a kis gazdaságok növénye.