Megjelent a fiatal erdők állománynevelését támogató pályázati felhívás

2024. június 24. 14:43
Csaknem 4 milliárd forint keretösszeggel megjelent a Fiatal erdők állománynevelésének támogatása elnevezésű pályázati felhívás a 2027-ig tartó Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv keretei között - jelentette be Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára.
Megjelent a fiatal erdők állománynevelését támogató pályázati felhívás
A konstrukció az idei esztendőben immár a harmadik versenyképes és fenntartható erdőgazdálkodást segítő új támogatási pályázat. 
 
A felhívás a fiatal erdők gazdasági értékének növelését célozza olyan eszközökkel, amelyek által az erdők nagyobb mértékben képesek ellátni gazdasági értékteremtő funkciójukat. Az állományok ápolásához, tisztításához kapcsolódó támogatott tevékenységek pozitív hatásai sokszor a jövőben várható fahasználatok során tapasztalhatók. Az erdei termelési potenciál mobilizálását szolgáló tevékenységek támogatott megvalósítása az erdészeti hatóság által nyilvántartásba vett erdőgazdálkodók által lehetséges.
 
A támogatás mértéke tevékenységtől függően legalább 99 és legfeljebb 193 eurónak megfelelő forintösszeg hektáronként, a támogatási kérelmek benyújtására első alkalommal 2024. szeptember 4. napjától lesz lehetőség, hangsúlyozta az államtitkár.
A felhívás és az ahhoz kapcsolódó tájékoztató anyagok, mellékletek az Agrárminisztérium tematikus weboldalán, a kap.gov.hu-n találhatók. A felületet érdemes folyamatosan nyomon követni, hiszen minden, a pályázati felhívásokkal kapcsolatos információ és változás itt érhető el.
 
forrás: AM Sajtóiroda 

Kapcsolódó cikkek

Milyen állat a földikutya, és vajon mit csinál télen?

2024. január 11. 15:50
Napjainkban sajnos már alig néhány kárpát-medencei élőhelyen fordul elő, pedig nemcsak védett, de rendkívül hasznos fajról van szó.

Betelt a pohár: 6 agrárszakmai szervezet követel fellépést az ukrán export ügyében

2024. február 16. 19:24
Nem mellébeszélést, egyértelmű döntéseket várnak az illetékesektől.
 
Közös nyilatkozatot adott ki a témával kapcsolatban hat agrárszakmai szervezet: az AVEC – Baromfifeldolgozók és Baromfikereskedők Szövetsége, a CEFS – Cukorgyártók Európai Szövetsége, CEPM – Európai Kukoricatermesztő Szövetség, CIBE – Európai Cukorrépa-termelők Nemzetközi Szövetsége, COPA-COGECA - A mezőgazdasági termelők és szövetkezeteik egységes hangja az Európai Unióban, valamint az EUWEP – a tojás, tojástermék, baromfi és vadhús európai nagykereskedelmi szövetsége.