Nagy lépés a nemzetközi szinten is elismert, innovatív magyar agrárium irányába

2017. június 07. 20:59
Az innováció a gazdasági növekedés egyik motorja, melynek szerepe egyre inkább felértékelődik - mondta az agrártárca parlamenti államtitkára a Kutatás-fejlesztés - innováció az agrárium szolgálatában című könyv bemutatóján a Földművelésügyi Minisztériumban.

Nagy István hangsúlyozta, politikusként és agrármérnökként is feladatának tekinti a tudomány fejlődésének támogatását és a fejlett technikára épülő világ megvalósítását. Kiemelte, meg kell tanulni használni és alkalmazni a csúcstechnika legújabb vívmányait.

 
Fotó: Pelsőczy Csaba

 

A könyv előszavában Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter leszögezte, hiszünk a jövő generációjában, hiszünk együttműködési hajlandóságukban, kreativitásukban és a tudásukban, mellyel nagy lépést tudunk tenni a nemzetközi szinten is elismert innovatív magyar agrárium irányába.

A Kutatás-fejlesztés-innováció az agrárium szolgálatában című könyv a magyar agrár felsőoktatás, illetve más, agrárprofilú intézmények munkásságába nyújt betekintést. A könyv alapvető célja, hogy olyan kutatásokat mutasson be, melynek a magyar agrárium szereplői számára hozzáférhető és hasznosítható eredménye van.

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Nem engedünk a GMO-nak

2017. január 26. 09:15
Az éghajlatváltozásra, és más kihívásokra sem lehet megoldás a GMO-s termesztés, a GMO hatásai kiszámíthatatlanok. A berlini Zöld Hét megnyitására időzített gazdatüntetésen is minden második transzparensen a GMO-ellenesség és az iparszerű állattartás elleni felhívás jelent meg – fogalmazott Fazekas Sándor a közmédia ma reggeli műsoraiban.
 

December közepétől kötelező lesz a tápértékjelölés az élelmiszereken

2016. augusztus 17. 07:49
2016. december 13-tól ismét kötelező lesz a tápértékjelölés feltüntetése az előrecsomagolt élelmiszerek többségénél. A határidőt megelőzően forgalomba hozott, tápértékjelölés nélküli termékek a készlet erejéig szintén a polcokon maradhatnak.