Kapcsolódó tartalmak: kutatás

Hír: Nagyobb hangsúlyt kap az agráriumban a kutatás-fejlesztés és az innováció

2016. február 29. 07:58
 
Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár az Agrya – Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének konferenciáján tartott előadásában felhívta a figyelmet az alkalmazott kutatás, valamint az innovációs megoldások hazai mezőgazdaság jövője szempontjából meglévő alapvető jelentőségére.

Hír: Egyre jobban értjük a növények "véralvadását"

2016. április 29. 07:51
 
A sejtjeik közötti csatornák elzárásával szigetelik el felsértett részeiket a növények. Kifinomultabban reagálnak a külső hatásokra, mint eddig hitték.

Hír: Kiemelkedő a nők szerepe az agrár-innovációs hálózat fejlesztésében

2016. június 22. 08:31
 
A Nők és az innováció címmel rendezett konferenciát a Földművelésügyi Minisztériumban a Magyar Női Unió. A konferencián többek között Magyarország agrárkutatási és innovációs szakpolitikai irányelveinek kialakításáról, valamint az agrár-innovációs hálózat kiépítésének folyamatáról esett szó.

Hír: A talajok szikesedését is vizsgálják

2016. augusztus 09. 07:53
 
Hét közös kutatás-fejlesztési projekt elindításáról döntött a Magyar-Thai Mezőgazdasági Munkacsoport hatodik ülése Thaiföldön. A magyar delegáció többek között bioüzemanyag-előállítás, szőlészet-borászat, gyümölcstermesztés és talajszikesedés területén egyeztetett a thai partnerekkel közös kutatási projektekről a következő három évre.

Hír: Kimutatták: aki szőlőt eszik, sokkal jobban vezet

2016. szeptember 06. 08:05
 
A szőlő antioxidáns tartalma és egészségvédő szerepe eddig is ismert volt, egy friss kutatás azonban most igazolta, hogy a gyümölcs levének fogyasztása a kognitív képességeket, így az autóvezetésben fontos szerepet játszó reakcióidőt is javítja.

Hír: Nemzetközi stresszkutatás

2016. október 25. 08:41
 
A 21. században a stressz a foglalkoztatási megbetegedések legtöbbjéért felelős. Ha tudjuk, hogy a munkahelyeken mi okozza, akkor már arra is válaszolhatunk, hogyan lehet ezt csökkenteni. A munkahelyi stressz felmérését és kezelését célzó nemzetközi szeminárium zajlott 2016. október 21-én Madridban.

Hír: Világszínvonalú agrárkutatásra törekszik az MTA

2017. január 23. 07:58
 
Új kutatóház, induló beruházások, folytatódó stratégiai programok 2017-ben a Magyar Tudományos Akadémián. A tervek között több agrárvonatkozású is akad.

Hír: Gyuricza Csaba a NAIK élén

2017. január 26. 09:14
 
Dr. Gyuricza Csaba megbízott igazgató vezeti a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központot (NAIK). A NAIK tizenhárom agrár- és élelmiszergazdasághoz kapcsolódó kutatóintézetet és további négy gazdasági társaságot irányít. A kutatási tevékenységek lefedik a hazai mezőgazdasági szektor minden jelentős területét, valamint a hozzá kapcsolódó oktatási és szaktanácsadási szaktevékenységeket is. A NAIK székhelye Gödöllőn található.

Hír: Emelkedett a nyers tej ára

2017. február 02. 08:23
 
Tavaly decemberben – az Agrárgazdasági Kutató Intézet adatai szerint – a nyers tej átalagára 6 százalékkal volt magasabb, mint novemberben, és 13 százalékkal haladta meg az előző év azonos hónapjának átlagárát. Az EU tejfelvásárlása 2017-ben csökkenhet tavalyhoz képest.

Hír: 2017. február 24-ig még lehet jelentkezni az EFSA ösztöndíj programjára

2017. február 09. 08:12
 
EU-FORA – Európai Élelmiszer-biztonsági Kockázatbecslési Ösztöndíj PhD hallgatóknak és fiatal kutatóknak, szakértőknek (European Food Risk Assessment Fellowship Programme).
«1234»