Pórul járhat aki ilyen élelmiszereket akar most venni: sok helyen üresek a polcok

2023. január 18. 12:38
Hiába a készletezési rendelet, és kellene már a boltoknak kétszer annyit tartani az árstopos élelmiszerekből, továbbra is hiány van bizonyos termékekből a boltok egy részében. Neubauer Katalin, a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség titkára az RTL Híradóban azt mondta, nem egyértelmű a rendelet, és ezért egyelőre nem duplázták meg a készleteket az üzletek.
Pórul járhat aki ilyen élelmiszereket akar most venni: sok helyen üresek a polcok
Üres polcokról küldtek felvételeket a nézők az RTL Híradónak, amelyeken tojásnak, lisztnek, vagy cukornak kellett volna lennie. De nem voltak, hiába kell kétszer annyi árstopos terméket tartaniuk múlt csütörtök óta a boltoknak. A hiány sok boltban, sok településen előfordul, és bár országos problémáról nincs szó, sok vásárlónak okozhat kellemetlen perceket. Mindeközben Neubauer Katalin titkára arról beszélt a csatorna híradójában, hogy a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség szerint nem egyértelmű a rendelet szövege, ezért pontosítást kértek. 
 
forrás: agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Végre egy jó hír a magyar zöldségről és gyümölcsről

2023. március 03. 12:27
A magyar termékek aránya a 10 legnagyobb hazai kiskereskedelmi láncnál pozitívan változott a gyümölcsök és zöldségek tekintetében.
 
Kiemelt cél, hogy a hazai friss és magas minőségű élelmiszerek megfizethető áron legyenek elérhetők mindenki számára – jelentette ki Dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a Zsendülés VIII. Kertészeti Konferencián tartott előadásában, csütörtökön, Szegeden.
 

Az Év pálinkás bonbonját is keresik a 23. Gyulai Pálinkafesztiválon

2023. március 07. 16:07
Először hirdetik meg az Év pálinkás bonbonja versenyt, amelyet a 23. Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvényeként tartanak meg - közölték a szervezők az MTI-vel.
Mint közleményükben írták, a verseny célja a hungarikum magyar pálinka mint nemzeti ital és a minőségi csokoládék közös kulináris élvezeti értékeinek népszerűsítése. További cél a hazai kézműves csokoládéműhelyek, cukrászüzemek, édesipari termékeket előállító vendéglátóhelyek és a minőségi gyümölcspálinkákat gyártó cégek szakmai együttműködésének előmozdítása, közös megmérettetése.