Rengeteg kiállító vár az AGROmashEXPO és Agrárgépshow látogatóira

2022. december 20. 15:46
Hogy érdemes-e letölteni az appot és milyen újdonságok várják a látogatókat, arról Szilvási Krisztinát, a Hungexpo kereskedelmi igazgatóját kérdeztük.
 
"A Hungexpon az elmúlt években egy több tízmilliárd értékű beruházás zajlott, épült két vadonatúj pavilon, egy kongresszusi központ, illetve a régi pavilonjaink is megújultak, lett egy csodaszép beléptető-csarnokunk, egy főépületünk, ahol a látogatókat magas színvonalú kiszolgálással tudjuk majd várni, úgyhogy nem nagyon fognak ráismerni" – mondta az Agroinform kérdésére Szilvási Krisztina, a HUNGEXPO Zrt. kereskedelmi igazgatója.
Rengeteg kiállító vár az AGROmashEXPO és Agrárgépshow látogatóira
Az elmúlt időszakban számos nagy állami rendezvénynek is helyet adott a Hungexpo, köztük a vadászati világkiállításnak, az eucharisztikus világkongresszusnak, valamint a Planet fenntarthatósági expónak is 2021 őszén, a járvány utáni nyitási időszakban egymást érték a nagy rendezvények, amelyek mind egyediek voltak, olyanok, amelyek nem voltak az elmúlt 50 évben Magyarországon.
 
Külön kihangsúlyozta, hogy a januári AGROmashEXPO és Agrárgépshow-n szükség szükség lesz a Hungexpo applikációra, hogy az egyik pavilonból eltaláljanak a látogatók a másikba. Hét pavilon van, szükség lesz az app nyújtotta segítségre, hogy mindenki megtalálja, amit keres. Az applikációban lehet keresni a kiállítóra, és az elnavigálja oda a látogatót anélkül, hogy bolyongania kellene a vásárterületen.
 
Hasonló számú kiállító lesz az AGROmashEXPO és Agrárgépshow-n, amint eddig, viszont most sokkal színvonalasabb körülmények között tudják elhelyezni őket a szervezők.
 
Újdonság: 2 napos jegy
 
Évekkel korábban merült fel az az igény, hogy az AGROmashEXPO és Agrárgépshow-ra ne csak egy napra szóló jegyek váltásával lehessen bejutni. "Ez a kiállítás mostanra annyira kinőtte magát, hogy egy nap alatt bejárhatatlan, nem tudják a látogatók megismerni azt a hatalmas kínálatot, amit ez a rendezvény adhat nekik, úgyhogy bevezettük a 2 napos jegyet, ami alkalmat ad arra, hogy kényelmesen megismerhessenek minden kiállítói standot, valamint részt vegyenek a nagyon erős szakmai programokon is a látogatók" – részletezte Szilvási Krisztina.
 
A programokról röviden
Két fórumszínpad várja majd a látogatókat, egy a B és egy pedig a H pavilonban. "Egyrészt jelentkezünk a szokásos nagyon népszerű programjainkkal, mint például az Agroinform által szervezett PREGA AgRobot Show-val, illetve a Gabonatermesztők Országos Szövetségének a szántóföldi szakmai napja is hagyományosan megrendezésre kerül csütörtökön" – sorolta a programokat a Hungexpo kereskedelmi igazgatója.
 
Lesznek új programok is: például egy balesetmegelőzési szakmai előadás, ami több napon keresztül várja a látogatókat a B pavilonban, a Megfosz is készül aktuális gépesítési témákban előadásokkal, újdonságként a Portfolio is jelentkezik agrárfinanszírozási kerekasztallal, illetve most hosszú évek óta először az Agrárminisztérium is egy minikonferenciát tervez a pénteki napra.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Közel 110 ezer gazdálkodónak kell megújítania az egységes kérelem beadásához szükséges meghatalmazást

2023. február 03. 14:52
Minden évben az egységes kérelmek mintegy 70 százalékát, megközelítőleg 108 ezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók. Idén a jogszabályi változások és az elektronikus közigazgatási rendszer fejlesztése miatt meg kell újítani az ehhez szükséges meghatalmazásokat.
 
A NAK falugazdászai az ügyintézés érdekében rövidesen felveszik a kapcsolatot az érintett gazdálkodókkal, hogy az új meghatalmazás rendelkezésre álljon a várhatóan 2023 áprilisában induló egységeskérelem-beadási időszakra.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – amellett, hogy törvényi kötelezettsége az e-közigazgatás kiépítése – egyre szélesebb körben kívánja alkalmazni az elektronikus ügyintézést.
 

A kiskertekbe vásárolt vetőmagok értéke megközelíti az 5 milliárd forintot

2024. április 02. 17:10
A hobbikertekben húsvét után indulnak a munkák; becslések szerint a piaci szereplők évente 20 millió színes tasakos kiskerti vetőmagot értékesítenek, mintegy 5 milliárd forint értékben de mennyiségük évente 3-6 százalékkal csökken – közölte a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács kedden az MTI-vel.