Szalmonella és cianid veszélye miatt mandula termékeket hívott vissza a Nébih
2022. február 09. 10:48
Különböző kiszerelésű mandula és őrölt mandula termékeknél cianid veszély áll fenn, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal visszahívta ezeket a termékeket – adott ki tájékoztatást kedden a Nébih. A magas keserűmandula-tartalom miatt a termékben magas az amigdalin mennyisége, amely az emberi szervezetben cianiddá alakul, ez jelenti a veszélyt.

A probléma három terméket érint:
- az Alnatura Bio Mandeln 200 grammos kiszerelésű, spanyolországi eredetű, idén november végén lejáró, a Müller üzletlánc által forgalmazott termékét;
- a szintén a Müller üzletláncban kapható, szintén spanyol származású Alnatura Bio Mandeln 150 grammos őrölt mandulát, amely idén augusztus 10.-én jár le;
- illetve a dennree márkájú, 250 grammos, spanyolországi eredetű Európai mandulát, amely idén augusztus 26-ai lejáratú.
A termékek csomagolását a Nébih oldalán lehet megtekinteni a könnyebb beazonosítás miatt.
Kedd délután egy negyedik terméket is visszahívott a Nébih, szalmonella-szennyezettség miatt a
- szintén Müllnerben kapható 225 grammos Alnatura bio őrölt földimandulát (mandulapalkát).
A Nébih azt javasolta, hogy aki vásárolt a visszahívásban érintett termékekből, az a vásárlás helyén érdeklődjön a vételár visszatérítésének lehetőségéről.
www.telex.hu
Kapcsolódó cikkek
Fillérekből, az ablakban is termesztheted ezt a szuperélelmiszert: így csináld!
2020. április 04. 07:51
Ha mindenképp feldobnánk az étkezéseinket valami saját termesztésű zöldséggel, nem kell egyből a boltba rohanni. Ha nincs kertünk, de van néhány szabad befőttesüvegünk, máris nekiláthatunk a termesztésnek. A csíráztatást nem olyan bonyolult, mint elsőre tűnik, ráadásul rengeteg tápanyagot és vitamint juttathatunk a szervezetünkbe, az így növesztett zöldségekből. A HelloVidék most összegyűjtötte, mire lesz szükséged, ha belevágnál és mit is érdemes ültetni, a sikeres betakarításhoz.
Fillérekért kapható a piacon ez a gyümölcs: egészséges és finom lekvárjának nincs párja
2021. szeptember 09. 11:22
A hazai szilva szezonja a sokféleségének köszönhetően júliustól egészen októberig tart, az ország keleti csücskében előszeretettel termesztett, máshol alig ismert tájfajták azonban egészen október közepéig teremnek. Ezekből készül az országszerte, sőt határon túl is ismert szatmári szilvapálinka, ami mára már hungarikummá vált, és a szintén népszerű szatmári szilvalekvár, ami üstben készül, majdnem egy napig főzik, és semmit nem tesznek hozzá, az íze mégis utánozhatatlanul finom.