Szalmonella és cianid veszélye miatt mandula termékeket hívott vissza a Nébih
2022. február 09. 10:48
Különböző kiszerelésű mandula és őrölt mandula termékeknél cianid veszély áll fenn, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal visszahívta ezeket a termékeket – adott ki tájékoztatást kedden a Nébih. A magas keserűmandula-tartalom miatt a termékben magas az amigdalin mennyisége, amely az emberi szervezetben cianiddá alakul, ez jelenti a veszélyt.

A probléma három terméket érint:
- az Alnatura Bio Mandeln 200 grammos kiszerelésű, spanyolországi eredetű, idén november végén lejáró, a Müller üzletlánc által forgalmazott termékét;
- a szintén a Müller üzletláncban kapható, szintén spanyol származású Alnatura Bio Mandeln 150 grammos őrölt mandulát, amely idén augusztus 10.-én jár le;
- illetve a dennree márkájú, 250 grammos, spanyolországi eredetű Európai mandulát, amely idén augusztus 26-ai lejáratú.
A termékek csomagolását a Nébih oldalán lehet megtekinteni a könnyebb beazonosítás miatt.
Kedd délután egy negyedik terméket is visszahívott a Nébih, szalmonella-szennyezettség miatt a
- szintén Müllnerben kapható 225 grammos Alnatura bio őrölt földimandulát (mandulapalkát).
A Nébih azt javasolta, hogy aki vásárolt a visszahívásban érintett termékekből, az a vásárlás helyén érdeklődjön a vételár visszatérítésének lehetőségéről.
www.telex.hu
Kapcsolódó cikkek
Mogyorókrémteszttel indítja az évet a Szupermenta
2021. január 29. 08:12
A Szupermenta évindító terméktesztjén 34 mogyorókrémet vizsgáltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. Élelmiszerbiztonsági és -minőségi szempontból egyik termékkel sem akadt gond, 17 mogyorókrém csomagolásán azonban előfordultak bizonyos jelölési hibák.
Halat és vadat a mindennapokba
2020. február 18. 08:24
Az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás egyik kiemelt feladata a vad- és halhúsfogyasztás népszerűsítése. Ezeknek a húsoknak a gasztronómiáját kívánja konferenciasorozat keretében megismertetni a közönséggel az Egy a Természettel Nonprofit Kft. szervezőiroda. Az idei FeHoVa-n helyet kapó konferencia ezeknek a húsoknak a mindennapokba való beintegrálására hívja fel a figyelmet.