Vasárnap indult a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

2019. december 03. 10:46
December 1-jén elindult az egész hónapban tartó téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés. Az akció elsősorban az ünnepekhez kötődő termékekre, valamint az ünnepi időszakban kiemelt forgalmat bonyolító vállalkozásokra összpontosít.

Az akciót a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal koordinálja. A célterületeknek megfelelően kiválasztott élelmiszerlánc-szereplőket a járási kormányhivatalok szakemberei, valamint a Nébih állami halőrei és borászati felügyelői ellenőrzik. Idetartoznak többek között az édesipari termékek, valamint a hús- és húskészítmények előállítói és forgalmazói, de a zöldség-gyümölcs árusok, a piacok és vásárok élelmiszer-forgalmazói, illetve vendéglátó standjai is számíthatnak az ellenőrök érkezésére.

A téli szezonális ellenőrzés-sorozat „hagyományosan” kiemelt termékei közé tartoznak az édességek, a borok, a pezsgők, a pálinkák és egyéb szeszes italok, a szezonális zöldségek és gyümölcsök. Mindezek mellett a friss húsok, a halak és haltermékek, a pácolt és füstölt húskészítmények, valamint a különféle virslik ellenőrzése sem marad el. A téli szezonális akció december 31-ig tart. Legfőbb célja, hogy az ünnepi időszakban is kizárólag biztonságos, jó minőségű élelmiszer kerüljön a lakosság asztalára.

agroforum.hu

Kapcsolódó cikkek

Ha ezekből a tojásokból vett, ne egye meg!

2020. július 28. 07:44
Szalmonella kórokozó jelenléte miatt visszahívja az Aranykorona Zrt. a tojótyúk-tartó telepéről június 26. és július 24. között kikerült, 28 napos szavatossági időn belüli tojásokat – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján.

Félmilliárdos vidékfejlesztési támogatásból épült tejfeldolgozó üzem Mágocson

2019. szeptember 12. 08:35
A vidékfejlesztési politika stratégiai célja az agrárgazdaság és élelmiszeripar versenyképességének fejlesztése, egyúttal a vidéki munkahelyteremtés és munkahelymegőrzés a mezőgazdaságban. Emiatt főként a munkaerő-igényes ágazatok, mint például az állattenyésztés, a kertészet, illetve az élelmiszer-feldolgozás támogatásai kerültek előtérbe.