Vasárnap indult a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

2019. december 03. 10:46
December 1-jén elindult az egész hónapban tartó téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés. Az akció elsősorban az ünnepekhez kötődő termékekre, valamint az ünnepi időszakban kiemelt forgalmat bonyolító vállalkozásokra összpontosít.

Az akciót a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal koordinálja. A célterületeknek megfelelően kiválasztott élelmiszerlánc-szereplőket a járási kormányhivatalok szakemberei, valamint a Nébih állami halőrei és borászati felügyelői ellenőrzik. Idetartoznak többek között az édesipari termékek, valamint a hús- és húskészítmények előállítói és forgalmazói, de a zöldség-gyümölcs árusok, a piacok és vásárok élelmiszer-forgalmazói, illetve vendéglátó standjai is számíthatnak az ellenőrök érkezésére.

A téli szezonális ellenőrzés-sorozat „hagyományosan” kiemelt termékei közé tartoznak az édességek, a borok, a pezsgők, a pálinkák és egyéb szeszes italok, a szezonális zöldségek és gyümölcsök. Mindezek mellett a friss húsok, a halak és haltermékek, a pácolt és füstölt húskészítmények, valamint a különféle virslik ellenőrzése sem marad el. A téli szezonális akció december 31-ig tart. Legfőbb célja, hogy az ünnepi időszakban is kizárólag biztonságos, jó minőségű élelmiszer kerüljön a lakosság asztalára.

agroforum.hu

Kapcsolódó cikkek

9+1 érv, hogy miért együnk sok cseresznyét

2020. június 11. 13:57
2020. június 10. – Az „istenek eledele” – így nevezték a cseresznyét az ókorban. Napjainkra már közel 1000 fajta cseresznye létezik szerte a világban, különböző színnel, mérettel, ízzel.

Nemzeti ételünk, amit be akart tiltani az EU: így készül a tökéletes mákos guba

2020. december 04. 08:23
Kis híján betiltották ezt az ételt kábító hatása miatt, de végül mégiscsak meghagyták az egyik legkedvesebb karácsonyi édességünknek. Bebizonyosodott, hogy a dédi mákos gubáját bátran fogyaszthatják kicsik és nagyok egyaránt.