Szükségesek az erdőfejlesztések

2016. november 03. 08:30
Erdei létesítményeket avatott ma a földművelésügyi miniszter, egyet a Bakonyerdő, egyet pedig a Verga Zrt. területén.

Az egészséges életmód elengedhetetlen eleme a természetben eltöltött idő. A Földművelésügyi Minisztérium kezelésében lévő állami erdőgazdaságok ezért is törekednek arra, hogy minél többen magukénak érezzék a páratlan szépségű magyar erdőket és minél gyakrabban használják, élvezzék az erdők, a természet nyújtotta lehetőségeket – fogalmazott Fazekas Sándor miniszter november 2-án, a tihanyi Őrtorony kilátó ünnepélyes átadásán, amelyet a Bakonyerdő Zrt. Tihany önkormányzatával együtt építtetett meg.
Fazekas Sándor hangsúlyozta: a leglátogatottabb hazai turisztikai célpontok közé tartoznak az állami erdők, ezért is fordítottak az állami erdőgazdaságok az elmúlt két évben mintegy 7,3 milliárd forintot közjóléti beruházásokra, valamint a meglévő létesítmények – kilátók, szálláshelyek, erdei iskolák, erdei kiránduló – és pihenőhelyek megújítására és bővítésére. Hozzátette, az állami erdészeti társaságok egyre jelentősebb társadalmi szerepvállalása egyben a Földművelésügyi Minisztérium törekvése is: az erdő gazdasági- és védelmi funkcióját megőrizve a legszélesebb társadalmi igényeket a lehető legmagasabb színvonalon elégítse ki.


– Nem kizsákmányolva, nem csak gazdasági szempontok szerint kell gyarapítani az erdőket, hanem ezek jóléti, szociális feladatait is erősíteni szükséges – ezt már a Veszprém megyei Olaszfalu melletti Alsóperén mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, ahol, ugyancsak november 2-án, átadták a Verga Zrt. Királyszállási Erdészetének kétszáz négyzetméteres irodaépületét.
A bakonyi tájba illő, a település arculatához szervesen illeszkedő épület 56 millió forintból készült el. A miniszter elmondta: a beruházás nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az erdőgazdaság dolgozói méltó, 21. századi körülmények között végezhessék munkájukat. Kiemelte: az ország félreesőbb, főutaktól távolabbi részein is szükségesek a fejlesztések, ez a beruházás pedig annak is jó példája, hogy a veszprémi erdőgazdaság vezetése odafigyel a rábízott javakra, „gondos gazda módjára sáfárkodik" velük. A Verga Zrt. ezzel a beruházásával is hozzájárul egy környezettudatosabb és zöldebb Magyarországhoz.

 
nak.hu

Kapcsolódó cikkek

A pékszövetség szorgalmazza az áfacsökkentést

2018. május 08. 08:13
A szövetség elnöke reméli, hogy a kormányzat komolyan fontolóra veszi a pékáruk áfájának mérséklését

Gyümölcsösökre is licitálhatnak a gazdák

2016. május 25. 08:09
A miniszter szerint célszerű lenne az állami tulajdonú halastavakat is eladni Hamarosan dönt a kormány arról, hogy vásárolhatnak-e halastavakat a földművelők. A földárverések harmadik ütemében gyümölcsösökre már licitálhatnak a gazdák – tudta meg lapunk.