Tavalyi áron szerezhetjük be a karácsonyi halat

2023. november 06. 16:05
Nem drágul idén a hal: az élő ponty kilója kétezer forint, a harcsa kilója négyezer forint körül lesz.
Tavalyi áron adják a halat a gazdaságok, halászati szakmaközi szervezet szerint csak a kereskedőkön múlik, drágább lesz-e az üzletekben – írja a hvg.hu.
 
Tavalyi áron szerezhetjük be a karácsonyi halat
Elsősorban ezért nem kell árat emelniük, mert az előző évhez képest csökkentek a takarmányárak és normalizálódtak az energiaárak is, egyedül a bérköltség növekedett.
Télen a legnagyobb a kereslet a halra, a szakmabeliek arra számítanak, hogy a kedvező árak mellett idén még több fogy majd. Az élő ponty kilója várhatóan kétezer forint, a harcsa kilója négyezer forint körül lesz majd. Persze a tisztított, kibelezett halak és a filék többe kerülnek majd.
 
Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi szervezet szóvivője az RTL-nek azt nyilatkozta, levelet fognak írni a kereskedőknek, hogy hozzájuk hasonlóan ne változtassanak az árakon. A szervezet szerint az árakkal lehetne a leginkább ösztönözni a halfogyasztást Magyarországon, ami még mindig elmarad az Uniós átlagtól.
 
Forrás: hvg.hu
 

Kapcsolódó cikkek

Meglepő fordulat a vöröshagymaárakban

2023. június 29. 13:14
A tavalyi hiányt az idén bőség követi.
 
Az EastFruit elemzői szerint a túl kevés hagyma problémáját a túl sok gondja válthatja fel az idén. Túllendülhet a piac "láthatatlan keze" – írja a fruitveb.hu
 
A vöröshagymát nem lehet mással helyettesíteni
Kelet-Európa és Közép-Ázsia több országában is jelentősen bővült a vöröshagyma termőterülete a tavalyi rekordárak és az európai és ázsiai piacokon tapasztalható igen erős kereslet hatására az EastFruit elemzői szerint.

Listeria miatti termékvisszahívás!

2023. június 09. 12:11
Visszahívta a forgalomból a Baromfirudacska 1000 g elnevezésű terméket az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. és a szállító Merian Foods Élelmiszeripari Kft.
 
Az ok pedig a Listeria monocytogenes baktérium esetleges jelenléte – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön az MTI-vel.