Tényleg fontos a hazai? - Mennyire tudatosan választunk magyar élelmiszert?

2016. július 22. 12:42
Habár sokan vásárolunk magyar élelmiszert, a tudatosság egyelőre kevésbé jellemző. Jelenleg csupán a vásárlók fele számára meghatározó érv az, hogy honnan származik az élelmiszer, amit levesz a polcról.

A hazai élelmiszerek tudatos fogyasztásában van még hova erősödnünk: egyelőre csak minden második ember választását befolyásolja, hogy melyik országból származik az élelmiszer, amit vesz, és közülük is csupán minden harmadik vásárló keresi kifejezetten a hazai termékeket.

Hasonló témákról a Kelet-magyarországi Agrárfórumon is hallhat! A konferencia egyik vezető témája a hazai élelmiszeripar fejlesztési lehetőségei és az új élelmiszeripari GINOP források. Nemcsak szakmai program hanem kiváló kapcsolatépítési lehetőségek és egyedülálló attrakciók is várják: versenytraktorok, traktorhúzó verseny, 3 napos agrárexpó, traktorkarnevál. Kattintson a részletes programért és jelentkezzen azonnal!


A K&H reprezentatív, 500 fő megkérdezésére alapuló kutatásának eredményei szerint a fogyasztók 50%-a vásárol tudatosan magyar élelmiszert, míg közel ugyanennyien (46%) vannak azok, akik számára ez nem döntő érv. Kifejezetten kevesen vannak azok a vásárlók - mindössze 4% -, akik nem tudják, honnan származik az élelmiszer, vagy ritkán vásárolnak célirányosan hazai terméket.

„A fenntartható agráriumért programunk keretében arról kérdeztük a lakosságot, mennyire tudatosan választanak hazai élelmiszert. Hiszen a szektor fejlődése - különösen az innovációk és a kapacitásnövelő beruházások - szempontjából elengedhetetlen, hogy a hazai mezőgazdaság és élelmiszeripar olyan stabil vásárlóközönséggel rendelkezzen, ami hosszú távon igényt generál mind a fogyasztások, mind a fejlesztések tekintetében” – kommentálta a kutatást Tresó István, a K&H Agrárüzletág fejlesztési főosztály vezetője.

Forrás: agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Kulcsszerepben a mezőgazdasági és környezetügyi szakdiplomaták

2016. július 20. 07:50
Kiváló minőségű magyar élelmiszerekhez jussanak a hazai fogyasztók és a külföldi árupiacok minél szélesebb spektrumában árusítsanak magyar termékeket” – ezen missziónk megvalósítása elképzelhetetlen lenne a Földművelésügyi Minisztérium (FM) szakmai irányítása alatt álló szakdiplomata hálózat áldozatos munkája nélkül – közölte Tóth Katalin, az FM nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az agrár - és környezetügyi attasék hagyományos éves beszámolója alkalmából megtartott szakmai rendezvényen.

Rég láttunk ennyire rossz statisztikát - Lehangoló adatok a magyar munkahelyekről

2016. november 29. 14:44
Amennyiben egy budapesti közepes méretű feldolgozóipari vállalatnál dolgozik, úgy nem árt odafigyelnie, mivel a statisztikák szerint Önre az átlagnál jóval nagyobb veszély leselkedik. Megjöttek a friss munkabaleseti statisztikák.