Tojás Világnapi szakmai konferencia
2023. szeptember 25. 15:17
Az eseményre hagyományosan minden év októberének második péntekén kerül sor. Az idén október 13-án, a Baromfi Termék Tanács (BTT) és a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége (MTTSz) szervezésében megrendezésre kerülő Tojás Világnapi konferencia helyszíne ismét a budaörsi Hotel Holiday Inn lesz.
A rendezvény elnöke Horn Péter akadémikus, a megnyitót Dr. Sütő Zoltán a BTT-MTTSz elnöke tartja, köszöntőt mond Dr. Nagy István agrárminiszter, és Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.
A szakmai előadások keretében hallhatunk a tojótyúkok takarmányozási újdonságairól, a csőrkoptató anyag használatának tapasztalatairól, az itatórendszerek tisztítási és fertőtlenítési kérdéseiről, illetve a tojásminőség analízisének lehetőségeiről.
A konferencián való részvétel a BTT tagjai számára ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A részvételi szándékot legkésőbb október 5-ig lehet jelezni a titkarsag@magyarbaromfi.hu e-mail címen.
A meghívó a BTT honlapján érhető el.
forrás: agrotrend.hu / NAK, Tóth Andrea
Kapcsolódó cikkek
Nagy István: a magyar borászok ott vannak a nemzetközi szakmai élvonalban
2024. június 27. 20:30
A magyar borászok ott vannak a nemzetközi szakmai élvonalban, Európában és világszerte ismertek, elismertek - hangsúlyozta az agrárminiszter a 43. Országos Borverseny (OBV) mai budapesti ünnepélyes eredményhirdetésén.
Kenyér, amely csökkenti a vércukorszintet
2023. február 23. 12:54
Táplálkozáskutatók dolgoznak az egészségesebb kenyér és pékárú összetevőin. Máris találtak egy alapanyagot, ami sikeresnek bizonyult a vércukorszint normalizálásában.
A hagyományos kenyér és pékáruk sok ember számára alapvető táplálékot jelentenek, de néha megfeledkezünk a szervezetünkre gyakorolt hatásukról.
Az Amerikai Táplálkozási Társaság kutatást és kísérletet végzett a kenyerek összetevőinek változtatásra, és kidolgoztak egy lisztkeveréket, amelyből, mint kifejtik, olyan kenyeret lehet sütni, amely hosszabb ideig tart jóllakottan, és csökkenti a vércukorszintet. Ez pedig az elhízás vagy a cukorbetegség kockázatának minimalizálásában nyilvánulhat meg.