Tojás Világnapi szakmai konferencia

2023. szeptember 25. 15:17
Az eseményre hagyományosan minden év októberének második péntekén kerül sor. Az idén október 13-án, a Baromfi Termék Tanács (BTT) és a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége (MTTSz) szervezésében megrendezésre kerülő Tojás Világnapi konferencia helyszíne ismét a budaörsi Hotel Holiday Inn lesz.
Tojás Világnapi szakmai konferencia
A rendezvény elnöke Horn Péter akadémikus, a megnyitót Dr. Sütő Zoltán a BTT-MTTSz elnöke tartja, köszöntőt mond Dr. Nagy István agrárminiszter, és Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.
 
A szakmai előadások keretében hallhatunk a tojótyúkok takarmányozási újdonságairól, a csőrkoptató anyag használatának tapasztalatairól, az itatórendszerek tisztítási és fertőtlenítési kérdéseiről, illetve a tojásminőség analízisének lehetőségeiről.
 
A konferencián való részvétel a BTT tagjai számára ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A részvételi szándékot legkésőbb október 5-ig lehet jelezni a titkarsag@magyarbaromfi.hu e-mail címen.
 
A meghívó a BTT honlapján érhető el.
 
forrás: agrotrend.hu / NAK, Tóth Andrea

Kapcsolódó cikkek

Zsebbenyúlós húsvét – mutatjuk, hogy mitől függ a sonka és a tojás ára

2023. február 28. 11:12
Van, akinek luxus lesz a sonka és a csokitojás.
 
Egyelőre lehetetlen megmondani, mennyivel fognak drágulni a húsvéti ünnepkör legfontosabb kellékei - tudta meg a penzcentrum.hu az általuk megkérdezett élelmiszeripari szakértőktől.
 
Néhány hét és újra ünnepelhetünk
A húsvét a kereszténység egyik legfontosabb ünnepe, amire mindenki a saját szokásai szerint készül. Előre látható, hogy az ünnepi finomságokat sem fogja kímélni a drágulás, várhatóan többe fog kerülni a húsvéti sonka, vagy a csokoládé is - pláne, hogy a magyar fogyasztók egyre jobban ragaszkodnak a minőségibb termékekhez. Pillanatnyilag az a kérdés, hogy mekkora áremelkedésre számíthatunk.

Eddig bírták a termelők: most már biztos, véget ért az olcsó élelmiszerek kora itthon

2022. november 22. 14:37
Búcsúznak olcsó élelmiszerek, a piacon a zöldségek és gyümölcsök esetében is egy magasabb árszintre kell felkészülni a jövőben. Ennek egyik oka, hogy hosszú távon nem lehet számolni az energiaárak jelentős csökkenésével, ezért az inputanyagok is stabilan nagyobb kiadást jelentenek a jövőben - derült ki az 500 szentesi termelőt tömörítő DélKerTÉSZ összefoglalójából. Az idei szezon bőven tartogatott kihívásokat, és az elszálló energiaárak mellett a klímaváltozás hatásait is csak fejlesztésekkel lehet tompítani. A szakértők szerint a fejlesztések finanszírozásához azonban szükség lenne egy, az NHP-hez hasonló, kedvezményes kamatozású, kifejezetten a mezőgazdasági vállalkozásoknak szóló jegybanki vagy állami programra.