Tudományos kutatás a fenntarthatóbb környezetért
A 2050-ig terjedő időszakot vizsgálva a tanulmány felvázolja, hogyan alakítható fenntarthatóbbá a környezetünk három fő tényezőre összpontosítva: az étrend és a táplálkozás javítása, az élelmiszer-rendszerek körkörösségének kialakítása és az elveszett biológiai sokféleség helyreállítása.
A kutatás célja, hogy bemutassa: a tudomány és az innováció miként segítheti a társadalmi és gazdasági fejlődést, valamint Európa felépülését a COVID-19 járványból. Konkrét tanácsokkal szolgál a döntéshozók számára, amelyek segítséget nyújthatnak a stratégiai tervezés során, így jelentősen támogathatják a társadalmi fejlődést.
Az 5. SCAR Foresight tanulmány „Resilience and transformation” címen elérhető az alábbi linken: https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/research_and_innovation/research_by_area/documents/ec_rtd_resilience-and-transformation.pdf
kormany.hu
Kapcsolódó cikkek
Egekbe szökött a sertéspárizsi ára
Brutálisan drágult a sertéspárizsi, de sokat drágult a tej, a sajt és a narancslé is, derül ki a Privátbankár felméréséből. A sertéspárizsi az oldal tapasztalatai szerint közel 40 százalékkal drágább most, mint tavaly februárban, kilónként akár 2100 forintot is elkérnek érte.