Hírek

Dohányágazat: végre megállt a termőterület csökkenése

2024. október 04. 13:43
Dohányágazat: végre megállt a termőterület csökkenése
Öntözéssel kell stabilabb termelési körülményeket teremteni.
 
Az ágazat szereplői bizakodással vetették bele magukat az idei munkába is, a tavaszi csapadék a termőterület nagy részén kezdetben jót tett a növényeknek, az ültetvényeket azonban a felhőszakadások, jégverések és a nyári aszály is igencsak megviselte.

Hatalmas halpusztulás történt, nem lehet tudni, milyen szer okozta a szennyezést

2024. október 04. 13:38
Hatalmas halpusztulás történt, nem lehet tudni, milyen szer okozta a szennyezést
Amíg nem érkeznek meg az vízminták eredményei, a Kaposból és a Sióból senki ne fogyasszon halat!

28. alkalommal nyílt meg az Erdők Hete rendezvénysorozat

2024. október 04. 13:34
28. alkalommal nyílt meg az Erdők Hete rendezvénysorozat
Az erdő minden magyar ember személyes értéke – jelentette ki Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár a 28. Erdők Hete rendezvénysorozat alkalmából, amely hagyományosan az év negyvenedik hetén, országszerte több mint 100 programhelyszínen várja az érdeklődőket, akik testközelből ismerkedhetnek meg a hazai erdők értékeivel.

Véleményezhető a „Mezőgazdasági kisüzemek beruházási támogatása” felhívás

2024. október 04. 13:01
Véleményezhető a „Mezőgazdasági kisüzemek beruházási támogatása” felhívás
Az Agrárminisztérium elkötelezett a legkisebb mezőgazdasági vállalkozások megerősítése és lehetőségeinek bővítése mellett, illetve fontosnak tartja az életképes kisgazdaságok létrejöttét és megőrzését. Ezt a célt szolgálja a„Mezőgazdasági kisüzemek beruházási támogatása”elnevezésű egyszerűsített pályázati felhívás,melynek most induló társadalmi egyeztetésén a tárca várja az érintettek véleményét.

Vannak jó példák az alapanyag-termelés és a feldolgozóipar partnerségére

2024. október 04. 12:55
Vannak jó példák az alapanyag-termelés és a feldolgozóipar partnerségére
Jövőbe mutató lenne, ha a magyar mezőgazdasági termelők és az élelmiszer-feldolgozók közötti kapcsolat minél nagyobb mértékben olyan együttműködésen alapuló partnerségre épülne, mint amely a nyíregyházi EKO Konzervipari Kft. és termelői között létrejött.

Megújult a hévízi NaturMed Hotel Carbona

2024. október 03. 16:41
Megújult a hévízi NaturMed Hotel Carbona
A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében a hévízi NaturMed Hotel Carbonában olyan szolgáltatásbővítési és minőségfejlesztési beruházások történtek, melynek központjában a vendégelégedettség fokozása, a szolgáltatások minőségének emelése, a személyre szabott pihenés előtérbe helyezése állt. A projekt során számos vendégszoba és a szauna oázis is megújult – tájékoztatta lapunkat a szálloda. 

Nehézipari nagyvállalkozó száll be a balatonfüredi LUA Resortba

2024. október 03. 16:32
Nehézipari nagyvállalkozó száll be a balatonfüredi LUA Resortba
Egy nehézipari vállalkozó száll be a LUA Resort Balatonfüredbe, igaz, Birgés Tibortól a turizmus sem teljesen idegen terep, mert a városban már birtokol egy másik luxusszállodát.  

Kormányinfó: megfizethető lakhatást és gyors béremelést ígér a kormány

2024. október 03. 16:04
Kormányinfó: megfizethető lakhatást és gyors béremelést ígér a kormány
A kormány kedd óta ülésezik a Tisza-kastélyban, és most itt tartják meg a kormányinfót is.

Csomag-gate: elmaradhatnak az ajándékok karácsonyra, akkora a munkaerőhiány

2024. október 03. 15:33
Csomag-gate: elmaradhatnak az ajándékok karácsonyra, akkora a munkaerőhiány
Novemberben felpörögnek az ünnepek előtti vásárlások, a munkaerőhiány miatt viszont az interneten rendelt csomagok kézbesítéseiben példátlan fennakadások jöhetnek – hívta fel az Economx figyelmét a jelenségre már nyáron is figyelmeztető Egyenlő.hu modern szakszervezet, amely szerint a Packeta közelmúltban robbant problémáit is elsősorban a létszámhiány okozhatja.

Lisztkukacok a muffinban, tücskök a granolában: tudod, mit eszel épp?

2024. október 03. 14:44
Lisztkukacok a muffinban, tücskök a granolában: tudod, mit eszel épp?
Elgondolkodtatok már azon, hogy mitől lett a müzli hirtelen annyira ropogós, vagy miért van a csokiszeletnek egzotikus íze?