Kapcsolódó tartalmak: infláció

Hír: NMG: Az olcsó mezőgazdasági termékek és a kőolaj csökkentették az inflációt

2016. április 11. 08:49
 
A kormány továbbra is 1,6 százalékos éves inflációt vár Elsősorban két tényező tette lehetővé a fogyasztói árak 0,2 százalékos éves csökkenését: egyrészt az előző évi alacsonyabb árú mezőgazdasági termékekből készülő olcsóbb termékek, valamint a kőolaj mérsékelt világpiaci ára - mondta Marczinkó Zoltán, kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár.
 

Hír: Nem lesz elég a béremelés, ha így drágul az élelmiszer

2016. december 02. 10:01
 
Lehet, hogy a nagyobb fizetéssel és nyugdíjjal jövőre bemegyünk a boltba, és azt látjuk, hogy nem vehetünk több kenyeret, húst és tejet, mint idén.

Hír: Folytatódik az élelmiszerek infláció fölötti drágulása

2018. július 11. 07:38
 
Idén júniusban a fogyasztói árak átlagosan 3,1 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Az elmúlt egy évben a járműüzemanyagok, valamint a dohányáruk ára nőtt jelentős mértékben. Elemzők a jövő évre átlagban 2,8 százalék körüli inflációra számítanak.

Hír: Infláció 2020-ban: átlagosan 3,3 százalékkal nőttek az árak

2021. január 15. 10:06
 
A legnagyobb mértékben az élelmiszerek drágultak

Hír: Az egész világ az inflációtól retteg - De miért nem lódultak meg az árak Magyarországon?

2021. február 22. 10:05
 
Hetek óta az infláció a legkomolyabb félelem a világban, egyre több jel mutat abba az irányba, hogy 2021-ben rég nem látott áremelkedés jöhet. Néhány helyen már januárban megjelentek ennek a jelei, Magyarországon viszont első ránézésre semmi nem történt, a decemberi 2,7 százalékkal megegyező volt az áremelkedés az egy évvel korábbihoz képest. Persze, ha a világban tartós lesz az emelkedő trend, az alól mi sem tudjuk kivonni magunkat, a várakozások szerint tavasszal meglódulhat a pénzromlás üteme.

Hír: Hova a fenébe szállnak még el az árak? Van, ami 30-40 százalékkal kerül többe, mint tavaly

2021. július 09. 08:59
 
Nem elég, hogy az infláció majd 10 éve volt utoljára olyan magas Magyarországon, mint mostanság, néhány termék és szolgáltatás ára még sokkal durvábban emelkedik. Így például a korai burgonya, a benzin vagy a gázolaj, de még az akácméz ára is a csillagos egekben tartózkodik. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy míg idén májusban a görögdinnye kilója átlagosan 212 forintba került, addig júniusban már 390-be. Ja, és ugyanígy, egyetlen hónap leforgása alatt szinte mindennemű szállodai, apartmanos szolgáltatás ára is emelkedett 4-5 százalékkal.

Hír: A bérverseny feljebb hajtja az inflációt?

2021. szeptember 29. 08:14
 
A munkaerőtartalék csökkenésére, az egyre feszesebb munkaerőpiacon erősödő bérverseny inflációt növelő kockázatára hívták fel a figyelmet az MTI-nek nyilatkozó elemzők a legfrissebb munkaerőpiaci adatokat értékelve.

Hír: „Az infláció fel fogja zabálni a minimálbér emelését”

2021. október 21. 13:20
 
Parragh László

Hír: Béremelések az infláció tükrében

2022. február 18. 09:46
 
Megérkezett az első havi inflációs adat, amely többéves rekordot megdöntve 7,9-ra emelkedett, fittyet hányva az árstopnak, amely 2,5 -3%-ot tompított a tényleges dráguláson. Az inflációs mutató önmagában is magas értéken állt meg, de ha az infláció „összetevőit” külön-külön nézzük, az élelmiszerek viszik ismét a pálmát, így a munkavállalók ettől jóval magasabb drágulást érzékelhettek. Milyen hatásokat okozhat ez a munkaerőpiacon, illetve vállalaton belül?

Hír: Ez már a háború hatása: elszálltak az árak Magyarországon

2022. május 10. 10:15
 
Egy hónap alatt 8,5 százalékról 9,5 százalékra emelkedett az infláció a KSH szerint. Az elemzői várakozásokat is felülmúlta az áremelkedés üteme.
«123»