Kapcsolódó tartalmak: iskola

Hír: Iskolai tej- és gyümölcsprogramok: a helyes táplálkozási szokások oktatása

2016. március 24. 07:44
 
Az unióban élő diákok jobban támogatott iskolatej-, gyümölcs-, és zöldségprogramokban, ész a helyes táplálkozásról szóló oktatásban részesülhetnek hamarosan. Az új tervezet, amelyről a tagállamok minisztereivel előzetesen már 2015 decemberében megállapodtak, és amelyet kedden szavazott meg a Parlament, összeolvasztja majd a jelenleg még különálló EU-s iskolai tej- és gyümölcsprogramokat és 20 millió euró további támogatással 250 millióra növeli majd azok összevont éves költségvetését.

Hír: Félmillió gyerek kap zöldséget és gyümölcsöt

2016. szeptember 01. 10:36
 
Az idén is lesz iskolagyümölcs és –zöldségprogram. A cél az, hogy az iskolások egészséges friss gyümölcshöz és zöldséghez jussanak a most kezdődő tanévben.

Hír: „Ételt csak okosan” vigyen a gyerek az iskolába!

2016. szeptember 01. 10:46
 
Az új tanév kezdetén a számos teendő között arra is érdemes figyelni, hogy tízóraira és uzsonnára mit és hogyan visznek a gyerekek az iskolába. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal összegyűjtötte a legfontosabb szempontokat, hogy a gyerekek a főétkezések között is jót, s jól ehessenek.

Hír: "A becsöngetés neked szól, a kicsöngetés nekem"

2016. szeptember 02. 08:38
 
A legtöbb iskolában az óraközi szünet tíz perc, ez alatt kell átérniük a gyerekeknek a másik terembe, WC-re menniük és esetleg beleharapniuk a tízóraijukba. Vajon mi értelme ennek a rohanásnak? Hogyan lehetséges az, hogy már a “betűk birodalmába és a számok országába” való belépéskor megkezdődik a hajsza? Folytatjuk Ligeti György, oktatásszociológus iskolakezdő sorozatát.

Hír: A 2018/19-es tanév fontosabb dátumai

2018. június 28. 07:55
 
Elkezdődik a nyári szünet, de a szülők számára már most fontos lehet mikor várhatóak a 2018/19-es tanév iskolai szünetei - írja az eduline.hu oldal.

Hír: Lojalitást épít a munkahelyi nyári tábor

2018. július 30. 09:11
 
Örökzöld téma, hogy nem könnyű megoldani a dolgozó szülőknek a gyerekek elhelyezését a két és fél hónapos nyári szünetben. Ennyi szabadság nincs, és sok helyen a család (nagyszülők) sem feltétlenül tudnak besegíteni. Szerencsére az elmúlt években egyre több munkáltatóról érkezik hír, hogy igyekeznek segíteni a munkavállalóknak ennek a kihívásnak a megoldásában. Munkahelyi gyerektáborok nyílnak, ami a szülőknek nagy könnyebbség, de persze a munkáltatónak sem rossz, ha az elkötelezettséget, a dolgozói elégedettségre gyakorolt hatást nézzük. Néhány jó gyakorlatot szeretnénk megmutatni, hátha sikerül terjeszteni a példát.

Hír: Az EU idén is támogatja az iskolai gyümölcs-, zöldség- és tejosztást

2018. szeptember 06. 08:44
 
Az egészséges táplálkozási szokások gyermekek körében való elterjesztését célzó iskolai támogatási program keretében az unós tagállamok oktatási intézményeiben idén is gyümölcsöt, zöldséget és tejet oszthatnak - közölte az Európai Bizottság hétfőn.

Hír: A mezőgazdasági ágazat és az erdészeti képzés népszerűsítésében az iskolák élen járhatnak

2018. november 19. 07:58
 
Egy iskola mindig hidat képez múlt, jelen és jövő között. Továbbörökíti a múlt tudását, alkalmazkodik a jelen kihívásaihoz és átadja azokat az ismereteket és készségeket a diákoknak, amelyekre szükségük lesz a jövőben – mondta köszöntőjében Farkas Sándor a Bedő Albert Erdészeti Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 135 éves fennállásának alkalmából rendezett ünnepségen.

Hír: A gyerekem műtétéről dönthetek, de a megfázását nem igazolhatom?

2019. szeptember 10. 08:14
 
Az orvos adminisztrál, a szülő meg rossz esetben még egy napot táppénzen van, hogy beszerezhesse a papírt

Hír: Agrárszakképzés-kutatás: tudatos az iskola- és szakmaválasztás

2019. október 01. 09:26
 
Az  Agrárminisztérium,  a  Nemzeti Agrárgazdasági  Kamara  és  a  NAIK  Agrárgazdasági Kutatóintézet közötti együttműködés keretében elvégzett kutatás eredménye jelent meg „Az agrárszakképzés szerepe a munkaerő-utánpótlásban, 2018” című kiadványban.
«12»