Kapcsolódó tartalmak: kereskedelem

Hír: Partnerségi megállapodásra lenne szükség a termelők és a kereskedők között

2016. július 15. 10:24
 
Még ebben az évben tárgyalások kezdődhetnek az élelmiszertermelők és kereskedők között egy kiegyensúlyozottabb erőviszonyokat teremtő megállapodás érdekében, hogy ne mindig a termelő kerüljön kényszerhelyzetbe, hanem akár az árrés kis részének átengedésével legyen partner a kereskedelem is - jelentette be Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Mosonmagyaróváron, a termelői piacon tartott sajtótájékoztatóján.

Hír: Hiába "trendi" kisboltban vásárolni, mégis a multikat választjuk

2016. november 14. 08:34
 
Lassult az élelmiszerek kiskereskedelmének növekedési üteme az idei első három negyedévben - közölte a Nielsen.

Hír: Élénkülő mezőgazdasági kereskedelem a Közel-Keletettel

2016. december 02. 09:02
 
Bővülhet az Izraelbe és Palesztinába exportált magyar mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek köre és forgalma, élénkülhet a közel-keleti országokkal folyatatott kereskedelmi kapcsolat – foglalta össze külföldi látogatásának eredményét Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, aki az izraeli és a palesztin mezőgazdasági miniszterrel folytatott megbeszéléseken túl számos más szakmai egyeztetésen is részt vett.
 

Hír: Megállapodott a Ruszprodszojuzzal az agrárkamara

2017. február 08. 07:48
 
Együttműködési megállapodást kötött Az Orosz Élelmiszeripari Gyártók és Forgalmazók Szövetsége (Ruszprodszojuz) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Cél, hogy fejlődjön a Magyarország és Oroszország közötti kereskedelemi és befektetési együttműködés.

Hír: Élelmiszeriparunk meghatározó a világpiacon

2017. július 20. 08:29
 
A magyar élelmiszeripar exportteljesítményét és világpiaci szerepét méltatta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Nádudvari Élelmiszer Kft. egymilliárd forintot meghaladó beruházásának átadásán Nádudvaron.

Hír: Tombol a feketegazdaság a magyar élelmiszer-kereskedelemben

2018. június 26. 10:35
 
Csaknem nyolcmilliárd forintos beruházással hoz létre a következő években egységes, központi laborbázist a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Emellett több területet is központi ellenőrzés alá vonnak majd, egyre nagyobb méreteket ölt ugyanis a feketegazdaság az élelmiszer-kereskedelemben. Az élelmiszerrel kapcsolatos visszaélések miatt a hatóság szorgalmazza egy állami védjegy létrehozását, amely kiváltaná az összes többi minőséget jelölő emblémát.

Hír: Kiszámítható agrárkereskedelmi feltételek szükségesek az éhezés problémájának megoldásához

2018. július 05. 07:34
 
Földünk mezőgazdasági termelése tartós növekedési pályára állt be, sőt, rekordok dőltek meg 2017-ben a legtöbb gabona- és húsféle, a tejtermékek és halak esetében – és ezzel együtt a gabonakészletek is soha nem látott mennyiségre duzzadtak, olvasható a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) és az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) közös előrejelzésében. A mezőgazdasági termékekkel való kereskedelem hozzájárul az élelmezésbiztonság megvalósításához, hangsúlyozzák, ezért fontos a kereskedelet támogató szabályozó környezet.

Hír: Aggódnak a G20-ak agrárminiszterei a protekcionizmus miatt

2018. július 30. 07:54
 
A világ legfejlettebb húsz országának (G20) mezőgazdasági miniszterei közös nyilatkozatban ítélték el a protekcionizmus felerősödését Buenos Airesben befejeződött ülésükön.

Hír: Az EU-ban 25 százalékos lehet a legfelső áfakulcs

2018. október 04. 08:40
 
Az Európai Parlamentben a képviselők szerdán támogatták az áfaszabályok Európai Bizottság által javasolt reformjának jó részét, néhány módosítással – köztük a legfelső áfakulcs meghatározásával.

Hír: Két hét maradt a bérmegállapodásra

2019. január 10. 08:41
 
Még javában tárgyalnak a 2019-es béremelések mértékéről a szakszervezetek és az áruházláncok, pedig legkésőbb a január 25–26-án esedékes bérszámfejtésig megállapodásra kell jutniuk.
«12»