Kapcsolódó tartalmak: környezetvédelem

Hír: Újraindul a BISEL program

2016. március 24. 07:37
 
2016. március 22-én, a Víz Világnapán V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár és Román István agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár bejelentették a soproni Roth Gyula Erdészeti, Faipari Szakközépiskola és Kollégiumban a BISEL program újraindítását. A diákok közreműködésével az Ikva patak partján látványos bemutatóval szemléltették a BISEL program előnyeit.

Hír: Természetvédelemre 30 milliárd forint jut 2020-ig

2016. május 11. 08:15
 
Legalább 60 kiemelt környezetvédelmi fejlesztés valósulhat meg 2016-ban több mint 24 milliárd forintból.

Hír: A vízpolitika jövőjéről tárgyaltak az EU környezetvédelmi miniszterei Pozsonyban

2016. július 13. 08:05
 
Az aszály és vízhiány kérdéseiről, a fenntartható vízgazdálkodás jövőjéről tárgyaltak az uniós környezetvédelmi tárcavezetők a szlovák elnökség kezdeményezésére 2016. július 11-én, Pozsonyban.

Hír: A kötelező energetikai audithoz nyújt segítséget egy új szolgáltatás

2016. július 14. 12:19
 
Az Energiahatékonysági törvény az agrárnagyvállalatok számára kötelező energetikai audit elvégzését írja elő. A NAK egy új online felületet és adatbázist hozott létre, hogy segítse a gazdálkodókat az auditorok kiválasztásában, illetve az elvárt megtakarítások elérésében.

Hír: Együttműködés a mezőgazdaság fejlesztéséért és az élelmiszer-biztonság javításáért

2017. november 30. 08:54
 
Az élelmezésbiztonsági célok megvalósítása a térségi mezőgazdasági fejlesztési projektek megerősítésén keresztül garantálható – emelte ki Tóth Katalin a Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az ENSZ Dél- Dél Együttműködés (UNOSSC) mezőgazdasági fejlesztési és élelmiszer-biztonsági kezdeményezésének magas szintű találkozóján

Hír: Nyilvánosságra hozták a Közös Agrárpolitika jövőjének főbb elveit

2017. december 01. 07:36
 
Az Európai Bizottság szerdán bemutatta a közös uniós agárpolitika főbb elveit tartalmazó, készülő javaslatait – számolt be az MTI. Többek között arra helyezik a hangsúlyt, hogy a tagállamok szélesebb hatáskört kapjanak azt illetően, hogyan és hová fektetik be közös agrárpolitikából származó támogatásokat annak érdekében, hogy teljesüljenek a környezetvédelemmel, klímaváltozással és fenntarthatósággal kapcsolatos ambiciózus közös célok.

Hír: 32 tonna sütőolaj már nem okoz dugulást és nem kerül az élővízbe

2018. február 14. 18:48
 
Rekord mennyiségű használt sütőolajat adtak le januárban a Mol töltőállomásokon. Jelenleg 356 helyen lehet leadni a konyhai zsiradékot.

Hír: Megjelent a Zöld Forrás pályázat 2018. évi kiírása

2018. március 02. 07:36
 
Magyarország környezetpolitikai céljainak – a természeti értékek védelme, az erőforrások takarékos-, hatékony- (fenntartható) használata, továbbá az emberi egészség környezeti feltételeinek javítása – a Nemzeti Környezetvédelmi Program ad átfogó keretet. A civil szervezetek kiemelkedő szerepet vállalnak abban, hogy e célkitűzések teljesüljenek.

Hír: Átalakul a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

2018. május 16. 13:50
 
Vízgazdálkodási alosztállyal valamint Környezeti és fenntarthatósági alosztállyal bővült idén tavasszal a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szervezete. A két alosztály céljai közt szerepel egyebek közt a vízjogi engedélyezési folyamatok egyszerűsítése, szántóföldi vízkezelési technológiák kidolgozása, az öntözésfejlesztés, továbbá foglalkozik az ökológiai gazdálkodással, a növényvédő szerek használatával is. Mindemellett az új vidékfejlesztési pályázatok kialakításában, a pályázók szakmai megfelelőségének segítésében is aktív szakmai szerepet vállal.

Hír: Okosabb és zöldebb EU

2018. június 19. 09:34
 
2018. június 12-én rendezte meg az Európai Szociális Alap Tanácsadó Bizottsága hagyományos ülését a támogatási alapok 2020 utáni szabályozásáról. A célok között az információs technológiát (okos),  vagy a környezetvédelmet (zöld) jobban kihasználó EU áll – ám a források szűkösebbek.
«123»