Kapcsolódó tartalmak: kötelező

Hír: Kötelező lesz az oltás?

2021. november 02. 08:19
 
2021. október 28-án a  Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának soron kívüli összehívását kezdeményezte a munkavállalói oldal a munkáltatók által egyoldalúan elrendelhető védőoltásra kötelezés kérdésében. A szakszervezetek kérik, hogy kormány konzultáljon a kérdésről.

Hír: Mit (nem) tehet meg a munkaadó? - munkajogászok a Covid-oltás kötelezővé tételéről (1.)

2021. november 02. 08:21
 
A magyar kormány nemzetközi viszonylatban is komoly lépésre szánta el magát az október 28-án kihirdetett kormányrendeletekben: lehetővé tette a magánszférában a munkáltatók számára a Covid-oltások kötelezővé tételét, illetve az állami szférában már magában a rendeletben kötelezővé tette az oltást a foglalkoztatottak számára. Oláh Zsófia és Móricz Ildikó, az OPL Ügyvédi Iroda munkatársainak összefoglalója.

Hír: Kötelező oltás: ezek a hátrányok érhetik az ellenkező munkavállalókat

2021. november 03. 10:08
 
Az új jogosítvány szerint a munkáltató előírhatja a védőoltás felvételét

Hír: Covid-oltás: kérdések a kötelező fizetés nélküli szabadságról

2021. november 03. 10:21
 
Vonjunk be az oltás kötelezővé tételének mérlegelésekor munkaegészségügyi szakembert és konzultáljunk a munkavállalók képviselőivel - javasolják az általunk megkérdezett munkajogászok annak kapcsán, hogy a kormány lehetővé tette a versenyszféra munkaadóinak a munkvégzés Covid-oltáshoz kötését. A legtöbb munkakörben megfelelően megindokolható egy ilyen intézkedés, ám ha nincs hatásvizsgálat, biztosan jogellenes a döntés. Munkakörre bontva kell kockázatértékelést végezni.

Hír: Nem sietnek a kötelező oltással a cégek

2021. november 03. 10:43
 
A magánszférában kevés munkaadó döntött úgy eddig, hogy a kormány felhatalmazása alapján előírja dolgozóinak a vakcinát. Több nagy cég pedig azt jelezte: nem élnek ezzel a lehetőséggel.

Hír: LIGA-elnök az oltáskérdésről: nehezen feldolgozható élethelyzet

2021. november 10. 08:55
 
Nehéz helyzetbe kerültek a munkáltatók a koronavírus elleni védőoltás kötelezővé tételének lehetőségével, mivel egyszerre kell mérlegelniük gazdasági és foglalkozás-egészségügyi szempontokat – mondta 2021. november 4-én az InfoRádiónak a LIGA Szakszervezetek elnöke. Mészáros Melinda szerint továbbra is sok a szabályozatlan munkajogi kérdés, és a döntést nehezíti, hogy több szektorban is nagy a munkaerőhiány. 

Hír: Tényleg kötelező a munkáltató által elrendelhető kötelező oltás?

2021. november 15. 09:10
 
A szakjogász tisztázza a kérdéseket

Hír: Munkajogász: Csak nagyon óvatosan szabad bevezetni a munkahelyi kötelező oltást

2021. november 16. 08:14
 
Az oltást csak akkor lehet előírni, ha nincs más lehetőség

Hír: Kérdések és válaszok az oltási kötelezettséggel összefüggésben

2021. november 23. 08:59
 
Számos kérdés felmerül a munkahelyi oltási kötelezettséggel összefüggésben, melyek elvarrása szükséges. Az alábbiakban a legfontosabb kérdéseket és a válaszokat mutatjuk be:
«12»