Kapcsolódó tartalmak: NAK

Hír: A kormánnyal egyeztetne a NAK és az ÉFOSZ

2018. június 20. 09:06
 
Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) információi szerint folyamatban van a népegészségügyi termékadóra vonatkozó szabályozás módosítása. A két szervezet hiányolja, hogy nem egyeztettek velük ennek kapcsán, és levélben kérte a pénzügyminisztertől a tervezett lépések felfüggesztését, a szakmai egyeztetések lefolytatását. 

Hír: Nem lesz több vadkár-vita?

2018. június 29. 08:03
 
Várhatóan hónapokon belül megjelenik az egységes vadkárfelmérési útmutató, amely új alapokra helyezi majd a vadkár felmérését. Az útmutató alkalmazásával javulhat a földhasználók és vadgazdálkodók közötti viszony, és csökkenhet az elmúlt két évtizedben szinte folyamatosan növekvő tendenciát mutató vadkár – mondta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a SEFAG Zrt. és a Syngenta zselickisfaludi konferenciáján.

Hír: Mezőgazdasági pályaorientációs hetet szervez az agrárkamara

2018. július 10. 07:55
 
Mezőgazdasági pályaorientációs hetet szervez általános iskolásoknak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), a programokkal a gazda és az állattartó szakmunkás szakképzéseket szeretnék népszerűsíteni.

Hír: Több száz tejautomata megmaradását segítheti a kamara kezdeményezésére módosult rendelet

2018. július 25. 10:30
 
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara aktív közreműködésének és az érintett szakminisztériumok segítő hozzáállásának köszönhetően enyhült több száz tejautomatára vonatkozó szabályozás, ezáltal biztosítva további üzemeltethetőségüket.

Hír: A technológia sosem fogja kiváltani az embert az agráriumban

2018. július 31. 08:18
 
A mezőgazdaság modernizációjának hatása a vidékre címmel tartott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kerekasztal-beszélgetést a XXIX. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor keretében. Az esemény résztvevői szerint a mezőgazdaság és az élelmiszeripar technológiai fejlődése folyamatosan zajlik, azonban a gazdák és a szakemberek szerepét ez soha sem váltja ki.

Hír: Az uniós közös agrárpolitika és az innováció volt napirenden

2018. augusztus 03. 07:27
 
A napokban megtartott XXIX. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) képviselői is jelen voltak Győrffy Balázs vezetésével, hogy az ott szervezett agrárkerekasztal beszélgetésen vitassák meg az érdeklődőkkel a legaktuálisabb témákat; a mostani eszmecserén az unió közös agrárpolitikájának (KAP) kérdéskörét és a technológiaváltásból, az innovációból fakadó teendőket az agrárágazatban.

Hír: Gyógynövénytermesztői tanfolyamot szervez a SZIE

2018. augusztus 09. 12:32
 
Különleges gyógynövénytermesztői tanfolyamot indít ősszel a Szent István Egyetem (SZIE). A két félévig tartó kurzus célja, olyan szakemberek képzése, akik a szakirányú továbbképzés elvégzését követően képesek helytállni a gyógynövény ágazat különböző területein.

Hír: A magyar mezőgazdaság méltó seregszemléje

2018. augusztus 13. 07:50
 
Augusztus 10-én, pénteken nyílt meg és vasárnapig tart az idei, sorrendben 25. Szentlőrinci Gazdanapok rendezvény.

Hír: Dinnyekampányt indít az agrárkamara

2018. augusztus 13. 08:04
 
A szezon közepére magára talált a sárgadinnye is, amely most kerül a vásárlókhoz nagyobb mennyiségben és igazán jó minőségben, s egészen októberig kapható

Hír: Egyetértés övezi az agráradózás átalakítását

2018. augusztus 14. 09:04
 
„Merész tervek: teljes reform előtt az agráradózás?” című beszélgetés során a NAK egyik közelmúltbeli javaslatát vitatták meg szakemberek Hajdúböszörményben. Az áfacsökkentés folytatását és a családi mezőgazdasági vállalkozási forma bevezetését egyöntetűen kedvezően fogadták.