Kapcsolódó tartalmak: nyaralás

Hír: Mikor hívhat vissza nyaralásról a főnök?

2017. július 27. 09:46
 
Visszahívhatja a szabadságon lévő munkavállalót főnöke? Igen. Még akkor is, ha a beosztott esetleg másik kontinensen tölti a szabadságát? Igen, a Munka törvénykönyve szerint mindez lehetséges, ám csak kivételesen fontos gazdasági érdek, vagy a működést közvetlenül és súlyosan érintő ok esetén, ráadásul a feleknek kölcsönösen be kell tartaniuk az együttműködési kötelezettség, a méltányos mérlegelés elveit. Jogvita esetén pedig a bíróság a konkrét ügy összes körülményét megvizsgálja.

Hír: Ne kockáztassuk a növényi károsítók behozatalát!

2017. július 31. 08:08
 
A külföldi nyaralás során gyűjtött vagy vásárolt, bizonytalan eredetű növények, hajtások, magok és termések által veszélyes növényi károsítókat is behozhatunk Magyarországra.

Hír: Sokan nem jutnak el nyaralni

2017. augusztus 15. 13:04
 
A magyarok 40 százaléka sem idén, sem tavaly nem jutott el nyaralni, kevesebbet költünk nyaralásra, mint az uniós átlag. A hatvan év felettiek, az alacsony iskolázottságúak évek óta nem jutottak el a Balatonhoz - írja az Index.

Hír: A kormány saját hatáskörben elvette a táppénzt a külföldön nyaralt karanténosoktól

2020. augusztus 17. 10:12
 
A törvény szerint jár a táppénz járványügyi hatósági karantén idején, a kormány rendeleti szinten kivételt képzett.

Hír: Idén akár 20 százalékkal is drágább lehet a nyaralás belföldön

2021. május 17. 09:52
 
Többe kerül az alapanyag és a munkaerő is

Hír: Zsebbenyúlós lehet a családi elvonulás: a legolcsóbb erdei szállásra is elmehet egy teljes fizetés

2021. július 12. 08:57
 
A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a kereskedelmi szálláshelyekre vonatkozó, a járvány megfékezését célzó védelmi intézkedések könnyítésének hatására a belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma májusban 2020 azonos hónapjához viszonyítva háromszorosára nőtt, de 56 százalékkal elmaradt a járvány kitörése előtti év, 2019 májusához képest. A Magyar Turisztikai Ügynökség szerint érdemes pozitívan tekinteni a jövőbe, hiszen a magyarországi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma az idén elérheti a 30 milliót, ami a 2019-ben mért 41 millióhoz képest ugyan alacsonyabb, de a tavaly elért 22 millióhoz képest majdnem 1,5-szeres növekedést jelent. Mivel a járványhelyzet alatt egyre többen keresik a természetközeli, elvonulós szálláshelyeket, ezért most annak jártunk utána, hogy mennyiért szállhatunk meg a nagy népszerűségnek örvendő erdei szálláshelyeken.

Hír: Dolgoznál nyaralva? - a workation jelenségről

2021. augusztus 30. 09:01
 
Nyugat-Európában divatja van workation-nek, ami a work és a vacation szavak összeolvadásából jött létre. Magyarra nyaralva dolgozásként vagy munkációként lehetne fordítani. Mi is ez pontosan? Milyen előnyei és hátrányai vannak? Miért nem válthatja ki a hagyományos nyári pihenést?

Hír: Nyaralás után

2021. szeptember 02. 12:58
 
Akár PCR-tesztet is kérhet a főnök, de neki kell állnia

Hír: Nem tartunk a háborútól, ha a nyaralás a tét

2022. május 25. 10:28
 
Beindult a horvát szállások foglalása, összértékük több mint ötszöröse a tavalyinak. Jó ár, ingyenes lemondás, előleg nélküli foglalás és sok pozitív vendégértékelés mentén keres szállást a magyar. Bár a pandémia előtt már januárban lefoglaltuk horvátországi nyaralásunkat, idén ez inkább májusban kezdett el felpörögni - tájékoztatta lapunkat a Szállás.hu.

Hír: Így nyaralj élelmiszerpazarlás nélkül

2022. június 23. 14:24
 
Ha nyaralásra készülünk, akkor már akár hónapokkal korábban elkezdjük tervezgetni a programot, az útvonalat, összegyűjtjük, hogy mit fogunk megnézni, milyen idő várható, mekkora költségre számíthatunk és még sok egyéb dolgot. Érdemes arra is felkészülni, a nyaralás alatt és miatt minimális élelmiszert kelljen kidobnunk. Ez pedig tervezést és odafigyelést igényel.