Az a cél, hogy kiváló minőségű élelmiszerekhez jussunk

2018. január 26. 09:43
A Földművelésügyi Minisztérium célja, hogy a mezőgazdaság úgy állítson elő értékes, egészséges és biztonságos élelmiszereket és nyersanyagokat, hogy közben óvja a talajt, az ivóvízbázist, az élővilágot - mondta Nagy István, az agrártárca parlamenti államtitkára, a Győr-Moson-Sopron Megyei Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara rendezvényén, Mosonmagyaróváron.

Az államtitkár kiemelte, hogy az élelmiszer-biztonság a talajnál, illetve a növénynél, növényi terméknél kezdődik, ezért a növényvédő mérnökök, növényorvosok szerepe az élelmiszerláncban meghatározó.

Nagy István kulcsfontosságú kérdésnek nevezte a termőföldre vitt anyagok, ezen belül is a növényvédő szerek, a termésnövelők nyomon követhetőségét.

Hangsúlyozta, hogy a kormány Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégiájának célja, hogy kiváló minőségű élelmiszerekhez jussunk. Emlékeztetett, 2017 nyarán egy 20 pontos akcióterv született, amely az élelmiszerek minőségének emelését, a vásárlói tudatosság fejlesztését, valamint a hatósági tevékenység hatékonyságának növelését szolgáló intézkedéseket tartalmazza.

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Aláírták a mezőgazdasági KSZ-t

2013. december 13. 08:58
Aláírásra került a Mezőgazdasági Ágazati Kollektív Szerződés

A libamáj-hamisítás a legnagyobb sláger

2016. október 07. 07:57
Egy libamáj-hamisítási ügy volt az elmúlt év legnagyobb élelmiszerhamisítási esete. A feketegazdaság elleni küzdelemben tavaly több mint 2 ezer tonna terméket vontak ki a forgalomból.