Az a cél, hogy kiváló minőségű élelmiszerekhez jussunk

2018. január 26. 09:43
A Földművelésügyi Minisztérium célja, hogy a mezőgazdaság úgy állítson elő értékes, egészséges és biztonságos élelmiszereket és nyersanyagokat, hogy közben óvja a talajt, az ivóvízbázist, az élővilágot - mondta Nagy István, az agrártárca parlamenti államtitkára, a Győr-Moson-Sopron Megyei Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara rendezvényén, Mosonmagyaróváron.

Az államtitkár kiemelte, hogy az élelmiszer-biztonság a talajnál, illetve a növénynél, növényi terméknél kezdődik, ezért a növényvédő mérnökök, növényorvosok szerepe az élelmiszerláncban meghatározó.

Nagy István kulcsfontosságú kérdésnek nevezte a termőföldre vitt anyagok, ezen belül is a növényvédő szerek, a termésnövelők nyomon követhetőségét.

Hangsúlyozta, hogy a kormány Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégiájának célja, hogy kiváló minőségű élelmiszerekhez jussunk. Emlékeztetett, 2017 nyarán egy 20 pontos akcióterv született, amely az élelmiszerek minőségének emelését, a vásárlói tudatosság fejlesztését, valamint a hatósági tevékenység hatékonyságának növelését szolgáló intézkedéseket tartalmazza.

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Toborzás helyett megtartás

2018. július 12. 08:04
Mindenféle feltételes mód nélkül kijelenthető, hogy munkaerőhiány van, méghozzá sok szektorban feszítő, már-már a termelést, növekedést, új befektetéseket veszélyeztető. Az azonban komoly kérdés, hogy mihez kezdenek ezzel a helyzettel a cégek. Még több erőforrást tesznek a toborzásba, hogy mégis meglegyen a szükséges létszám? Még kevesebb figyelmet fordítva már meglévő munkatársaikra, aminek következtében aztán még többet keresgélhetnek? Ezt a hozzáállást látja sok cégnél hibának Túri Péter, aki az Elkötelezett csapat - Munkaerőhiány helyett címmel írt könyvet.

Műanyag az élelmiszerekben?

2016. április 28. 10:33
A mikroműanyagok már az édesvizekben is igen nagy mennyiségben fordulnak elő, vajon az élelmiszereinkben is jelen vannak?