Az a cél, hogy kiváló minőségű élelmiszerekhez jussunk
2018. január 26. 09:43
A Földművelésügyi Minisztérium célja, hogy a mezőgazdaság úgy állítson elő értékes, egészséges és biztonságos élelmiszereket és nyersanyagokat, hogy közben óvja a talajt, az ivóvízbázist, az élővilágot - mondta Nagy István, az agrártárca parlamenti államtitkára, a Győr-Moson-Sopron Megyei Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara rendezvényén, Mosonmagyaróváron.
Az államtitkár kiemelte, hogy az élelmiszer-biztonság a talajnál, illetve a növénynél, növényi terméknél kezdődik, ezért a növényvédő mérnökök, növényorvosok szerepe az élelmiszerláncban meghatározó.
Nagy István kulcsfontosságú kérdésnek nevezte a termőföldre vitt anyagok, ezen belül is a növényvédő szerek, a termésnövelők nyomon követhetőségét.
Hangsúlyozta, hogy a kormány Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégiájának célja, hogy kiváló minőségű élelmiszerekhez jussunk. Emlékeztetett, 2017 nyarán egy 20 pontos akcióterv született, amely az élelmiszerek minőségének emelését, a vásárlói tudatosság fejlesztését, valamint a hatósági tevékenység hatékonyságának növelését szolgáló intézkedéseket tartalmazza.
kormany.hu
Kapcsolódó cikkek
Az élelmiszeriparban foglalkoztatottak száma 140 ezer fő
2016. június 14. 08:56
Összességében kedvezőnek nevezte az idei terméskilátásokat a jelenlegi vetési állapotok alapján Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár szakmai rendezvényen, Cegléden.
Nem minden védett tulajdonság, ami annak látszik
2018. október 18. 12:43
A múlt héten arról írtam, hogy az egyenlő bánásmód követelményének megsértése egy felmondásnál két okból is fontos. Egyrészt egy egyébként, a szokásos szempontok szerint jogszerű felmondás ellenére el lehet bukni a munkaügyi pert, ha a munkáltató megszegi a diszkrimináció tilalmát. Másrészt, ilyen esetben a munkavállaló kérheti, hogy helyezzék vissza a munkakörébe. A mai posztom arról szól, hogy mi is az a védett tulajdonság.