Élelmiszer-Higiéniai és –biztonsági rendezvénysorozatot tart a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

2019. február 22. 08:37
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága az „Együtt az élelmiszeriparért” konferenciasorozat keretében „Élelmiszer-higiénia és -biztonság kis- és közepes vállalkozásoknak” című rendezvényt tart három helyszínen.
Az élelmiszer-higiénia és -biztonság naprakész tudástára az élelmiszeripari szereplők számára elengedhetetlen. A vállalkozások mérete, valamint a vállalkozási folyamatok függvényében eltérően alkalmazzák az alapelveket, és eltérően próbálnak megfelelni a követelményeknek. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari igazgatósága ezeket felismerve, valamint a szakmai szempontokat és az élelmiszeripari előállítók igényeit figyelembe véve rendezi meg az „Együtt az élelmiszeriparért” konferenciasorozat keretében az élelmiszer-higiénia és az élelmiszer-biztonság témakörével foglalkozó rendezvényeit a kis- és közepes méretű vállalkozásoknak az ország három pontján.

 

A rendezvény célja a hazai élelmiszer-előállítói kör tájékoztatása, ismereteinek bővítése, valamint a hatékonyságuk növelése, ezáltal versenyképességük erősítése.

A konferenciákon alapvetően a higiénia és élelmiszer-biztonság fontosságára, a hatósági és vevői követelményeknek való megfelelésre hívja fel a köztestület a figyelmet, így az előadásokban többek között szó lesz a hatósági tapasztalatokról, a személyi higiéniáról, valamint a gyártástechnológiában alkalmazott önellenőrzési eljárásokról.

A konferencia időpontjai és helyszínei:

  • 2019. február 26. (kedd) – Veszprém
  • 2019. február 27. (szerda) – Kecskemét
  • 2019. február 28. (csütörtök) – Debrecen

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

A részletes meghívó és a regisztrációs link a NAK internetes portálján) érhető el.

Forrás: 
NAK sajtóközlemény
 
magyarmezogazdasag.hu

Kapcsolódó cikkek

Jelentősen növekedett az élelmiszeripar teljesítménye

2022. február 17. 09:00
Az elmúlt években az élelmiszeripari termelés és az értékesítés is számottevően élénkült – közölte Nagy István agrárminiszter. Az élelmiszeripar összes értékesítése csaknem elérte a 4,5 ezer milliárd forintot, 2010 óta több mint 114 százalékkal nőtt.

A Magyar Élelmiszerkönyvbe bekerült a füstöltfűszerpaprika-örlemény

2020. április 14. 07:27
Kiegészítik a 152/2009 (XI.12) évi FVM rendeletet, a füstöltfűszerpaprika-őrleményről szóló 41-es melléklettel. Ez a március 25-én kihirdetett 8/2020-as agrárminiszteri rendelet teszi meg, mely március 28-ától lépett életbe.