Komoly fejlesztés előtt a hazai élelmiszeripari vállalkozások

2021. október 29. 08:37
A magyar tulajdonban lévő, vidéki nagy- és kisvállalkozások rendkívül megerősödtek az elmúlt tizenegy évben, jó példa erre a Jászapáti 2000 Mezőgazdasági Zrt, amely közel 8 milliárd forintos éves árbevétellel rendelkezik - jelentette ki Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára Jászapátiban.
Komoly fejlesztés előtt a hazai élelmiszeripari vállalkozások

 

Az államtitkár kiemelte, a magyar vállalat jelentős élelmiszeripari szereplő Magyarországon, hiszen a cégcsoporton belül működő üzemek: a Jászság egyik legnagyobb zöldségfelvásárlója és - csomagolója, az Orto Verde Kft., a közel 400 tonna gyorsfagyasztott gyümölcsöt és 3500 tonna gyorsfagyasztott zöldséget előállító nagyrédei Jász-Tész Kft., valamint a jelentős országos tejüzemként működő Naszálytej Zrt. több mint 500 főnek ad munkát.

Fotó: Vermes Tibor

Erdős Norbert emlékeztetett, a 2021-2027 közötti időszakban óriási lehetőség előtt állnak a hazai mezőgazdasági vállalkozások, hiszen a 4265 milliárd forintos vidékfejlesztési forrás segítségével a korábbiakhoz képest jóval nagyobb fejlesztési keretre pályázhatnak majd a mezőgazdasági és élelmiszeripari szereplők. A példátlan mértékű forrásnak köszönhetően komoly fejlesztések várnak az ágazatra.

Fotó: Vermes Tibor

Lóczi Miklós, a Jászapáti 2000 Mezőgazdasági Zrt. elnök-vezérigazgatója a cégcsoport további fejlesztéseiről azt mondta, hogy a cégcsoport tagjai az elmúlt időszakban több pályázatot is benyújtottak, így több milliárd forintból épülhet majd takarmánykeverő üzem, takarmánytároló, robotfejős szarvasmarha istálló, de új élelmiszeripari gépeket is beszereznek és korszerűsítik a hűtőházat is.  

A találkozón részt vett Farkas Ferenc polgármester, aki elmondta, hogy a cégcsoporttal évek óta gyümölcsöző az együttműködésük a fejlesztésekkel és a pályázatokkal kapcsolatban.

(AM Sajtóiroda) www.kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Ezeket az élelmiszereket veszi most rengeteg magyar: kemény árat fizetnek értük

2022. január 31. 09:23
Vélhetőleg a legtöbben már keveredtünk hosszú-hosszú beszélgetésekbe, esetleg vitákba egy olyan téma kapcsán, ami igen megosztó a társadalomban - ilyen például a vega, vegán életmód kontra húsfogyasztás. Nem számít, hogy mi melyik oldalhoz tartozunk, szinte biztos, hogy a témában már foglaltunk állást. De vajon mi alapján? Biztosra vehetjük, hogy zöldebb, ha csak növényi eredetű termékeket fogyasztunk? Vagy igaz, hogy a sokszor emlegetett marhahúsfogyasztásnak és marhatenyésztésnek van a legnagyobb ökológiai lábnyoma? Ezekre, és sok más kérdésre is kerestük a választ cikksorozatunk újabb részében, melyben Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke volt segítségünkre.

A biztonságos élelmiszer-ellátás kulcskérdés

2021. február 12. 08:56
Az élelmiszerbiztonság, a termékek nyomon követhetősége, a magas minőség és az áru ízléses megjelenése kulcskérdés a kiélezett piaci versenyben – mondta Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a TESCO Fogarasi úti áruházában tett látogatáson.