Kapcsolódó tartalmak: home office

Hír: Megsínylette a gerincünk a home office-t

2021. szeptember 29. 08:32
 
A megkérdezettek 7 százaléka váll-, csípő- és térdproblémákra is panaszkodott

Hír: Adózási tippek a Covidhoz kapcsolódó juttatásokhoz

2022. február 25. 08:52
 
A Mazars szakemberei összeállították a Covid elleni védekezést segítő eszközök és juttatások 5+1 pontos adókezelési kisokosát. A járványhelyzet alatt a munkáltatók többféle, adómentes vagy kedvezően adózó juttatással segíthetik dolgozóik egészségének megőrzését

Hír: Sok cégnél a pandémia után is maradhat a home office

2022. március 01. 09:13
 
Friss online kutatás

Hír: Vége a jó világnak, indul a Covid utáni irodai élet: máris eldőlt a home office sorsa?

2021. augusztus 23. 08:59
 
Ahogy a járvány okozta korlátozások lassan feloldódni látszanak, úgy tér vissza a munkavégzés is a normál kerékvágásba, ami azt jelenti, hogy 18 hónap távmunka után itt a hibrid felállás ideje. Az elmúlt hónapokban szinte minden irodai dolgozó feltette magának a kérdést, hogy mikor kell visszatérni az irodába. A munkáltatók is rengeteget foglalkoztak az új rendszer kialakításával, mivel nyilvánvalóvá vált, hogy a teljes visszatérés nem hozna osztatlan sikert. A Szilícium-völgy tech-óriásai természetesen ebben is mutatták az irányt, a Google, A Microsoft, és az Apple a hibrid munkavégzést részesítik előnyben a teljes távmunka, vagy teljes irodai munka helyett.

Hír: Költségtérítés a távmunkavégzés során és a home office-ban

2022. február 03. 11:47
 
A dolgozók egészségének védelme és a járvány megfékezése mellett a munkáltatóknak anyagilag is kedvező a távmunka rendszere, hiszen így részint megspórolják a nagy iroda bérlésével kapcsolatos, rezsi- és egyéb ad hoc kiadásokat. A költségek csökkenése mellett azonban rendszerből adódó újabb ráfordítások merülhetnek fel, hiszen a munkáltató kötelezettsége, hogy az otthoni munkavégzéssel kapcsolatban felmerült indokolt költségeket megtérítse. Az ado.hu cikke.

Hír: Zsoldosok a munkaerőpiacon

2022. március 02. 08:56
 
Az álláskeresők nagy része ki sem kerül a munkaerőpiacra. A cégek gyakran egymástól szipkázzák el a munkaerőt, és igyekeznek egymásra licitálni a bérezés tekintetében. A követelőző munkavállalók viszont nem tesznek jót a munkaerőpiacnak hosszabb távon, Nemes-Nagy Szilvia, a Performia Hungary Kft. ügyvezető tulajdonosa szerint. Úgy véli, a pénzen vett hűségből nem lesz valódi elköteleződés.

Hír: Több mint home office: szabadság és autonómia a munka világában

2022. március 28. 13:38
 
Hogyan alakíthatók ki az újtípusú munkavégzés, vagyis a new ways of working keretei? Miért jelent ez jóval többet az egyszerű home office-nál? Milyen kihívást jelent a szervezeti kapcsolódás a vezetők számára? Erről beszélgettünk Semperger Attilával, a Valueteam alapító-tulajdonosával, aki jelenleg a Weinberg ügyvezetői tanácsadójaként dolgozik.

Hír: Fenntarthatóbb-e a home office?

2022. április 06. 08:09
 
Sokan gondolták, hogy ez lesz a jövő trendje

Hír: Előnyben részesítik a munkavállalók a home office lehetőségét

2022. május 10. 10:10
 
A munkahelyváltás legfőbb ösztönzőjének a dolgozók 86 százaléka ugyan még mindig a magasabb munkabért jelölte meg, a válaszadók 46 százaléka a legfontosabb motivációk között a rugalmasabb munkavégzést és munkaidőt, 32 százalékuk pedig a home office lehetőségét említette – derül ki a Profession.hu reprezentatív felmérésből, amit csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

Hír: Home office a megoldás, drasztikusan drágultak az irodakialakítás költségei

2022. május 13. 09:13
 
Öt éves viszonylatban kétszeresére nőttek az irodák kialakítási költségei – derül ki a CBRE által publikált Fit-Out Cost Guide 2022 kiadványból. 2022-ben egy sztenderd iroda fizikai kialakítása négyzetméterenként 704 eurót igényel, egy prémium irodahelyiség esetén 1063 eurós, luxusiroda esetében pedig 1571 eurós költségvonzattal érdemes kalkulálni, amit az egyéb, nem beépülő költségek tovább növelnek.