Kapcsolódó tartalmak: home office

Hír: Ha otthonról dolgozik, akkor ennek a változásnak örülni fog

2022. június 02. 13:45
 
Mérsékelték az adminisztrációs terheket, rugalmasabbá tették az előírásokat

Hír: Húszezer forint költségtérítést kaphatnak a távmunkában dolgozók

2022. június 08. 09:06
 
Június elsejével törvényi szintre emelkednek a távmunkával kapcsolatos veszélyhelyzeti intézkedések. Az állandósuló szabályozás a korábbinál szélesebb körben biztosít lehetőséget a távmunkára a versenyszférában. A minimálbér nagyarányú megemelésével ötödével nő a számla alapú elszámolás nélkül, átalánydíjként kifizethető költségtérítés összege is - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM).

Hír: Home office és munkába járás költségtérítése? Nem egymást kizáró fogalmak!

2022. június 22. 09:30
 
A home office elterjedése sok egyéb mellett kihat a munkáltató által, a munkába járással kapcsolatban megtéríthető költségekre is. A Niveus Consulting Group azt járja körül, hogy a távmunkában (home office) dolgozó munkavállalóknak lehet-e, kell-e adni költségtérítést a munkába járáshoz kapcsolódóan, illetve ennek milyen adóterhe van.

Hír: Tartós egészségkárosodást is okozhat a home office

2022. július 29. 09:31
 
A home office-ban dolgozók legfeljebb 10-15 százalékának vannak olyan berendezései, bútorai, gépészeti megoldásai, amik hasonlítanak az irodai környezetben, azaz egy átlagos A-kategóriás irodaházban megtalálhatókhoz. Akik felismerik ennek az egészségi kockázatát és saját maguknak szereznék be a legszükségesebb munkaeszközöket, azoknak körülbelül 450 ezer forint kiadással kell számolniuk.

Hír: Csak óvatosan a külföldi távmunkával

2022. augusztus 26. 07:57
 
„Egyre többször hallom, hogy egyes multinacionális cégeknél engedélyezik, sőt, szabályozzák a külföldön történő távmunkát vagy home office-t” – írja dr. Fodor T. Gábor munkajogász. Arra hívja fel a figyelmet, hogy ez miért nem jó ötlet, sőt, igen komoly kockázatokat is rejthet a munkáltató számára
«123456»