Kapcsolódó tartalmak: home office

Hír: Írásban tanácsos megállapodni a távmunkáról

2020. november 17. 09:05
 
Ez a gyakorlatban új munkaszerződést, munkaszerződés-módosítást, vagy egyedi megállapodást jelent.

Hír: Minél többet dolgozunk otthonról, annál előítéletesebbek lehetünk

2020. november 17. 09:08
 
A home office hozzájárulhat a rasszizmus felerősödéséhez

Hír: Nehezített pályán az adatvédelem a home office-ban

2020. november 27. 08:11
 
A digitális adatvédelemre koncentrálnak a cégek

Hír: Meghódítja a hotel office a munka világát? - íme az új tér távmunkára

2020. november 27. 08:14
 
Néhány éve már megvan a szolgáltatás, amire a covid ráerősített. Egyre több szálloda irodai munkatérnek is kiadja szobáit. 9-5-ig munkára vagy ottalvással is kivehető a hotel office-ként hirdetett távmunkaopció. Akinek kényelmetlen az otthoni iroda, a céghez nem járhat be, neki alternatíva lehet és új impulzusokat adhat. Válságtermék vagy tartós trend lesz belőle?

Hír: Elfáradtunk - 1 év home office-ban

2021. február 23. 09:17
 
A fáradtság volt a leggyakrabban említett szó, amikor a Covid-évet és a jelenlegi állapotot jellemezték magyar és külföldi cégvezetők, HR szakemberek a Három Királyfi Három Királylány mozgalom online konferenciáján. A kontroll helyett a bizalom került előtérbe és a hibrid munkavégzésé lesz a jövő. Bagdy Emőke szakpszichológus a lelki egészség megőrzésére adott tippeket.

Hír: Sok kutatás szerint hatékonyabb a home office, a mnkahelyi csoportok mégis megsínylik

2021. március 18. 13:00
 
Nagy ára lehet a hatékony home office-nak

Hír: Fele-fele iroda és home office

2021. május 20. 11:18
 
A járvány csendesedésével, a korlátozások fokozatos feloldásával a munkahelyekre is visszatér az élet, de vajon mennyire. A HR vezetők, úgy tűnik, a hibrid munkavégzés mellett teszik le a voksot, több helyen az 50-50% lesz a megoldás, hogy megmaradjanak a személyes kapcsolatok, ugyanakkor teljesüljön a rugalmasság és hatékonyság iránti igény is.

Hír: Home office egy év után: megvan még a józan eszünk?

2021. május 31. 08:49
 
Soha nem látott szintre nőtt tavaly az otthonról dolgozók aránya, és a járványidőszak nagy dolgozói emberkísérlete után a home office valószínűleg sokáig velünk marad még. Sokan érzik úgy, hogy hatékonyabbak távmunkában, de mi a helyzet azokkal, akik egy év alatt sem tudtak kialakítani egy egészséges napi rutint, pedig sejtik, hogy a home office jó is lehet? Nekik segíthet a brit Rebecca Seal Hogyan dolgozzunk otthonról (és maradjunk mégis normálisak)? című olvasmányos kézikönyve.

Hír: Lejárt a türelmi idő: rengeteg magyar dolgozót darál be az otthoni munkavégzés

2021. július 14. 08:15
 
Letelt a türelmi idő: aki mindeddig nem tudott alkalmazkodni a digitális korhoz, az komoly problémákkal szembesülhet - mondta Szirtes Hajnalka szervezetpszichológus. A szakember a Portfolio HR Revolution konferencián tartott előadásában kifejtette, hogy két képessége romlott látványosan azoknak, akik rendszeresen az online térben mozognak: a konfliktuskezelés és a döntéshozatal. És ez nyilván nem csak a serdülőkre, hanem ránk, munkavállalókra is igaz, hiszen egyre több időt töltünk a gépek előtt.

Hír: Mit kaphatnak azok a munkavállalók, akik a szigorítások miatt kénytelenek otthon maradni?

2021. március 12. 07:37
 
A kormány a koronavírus-járvány alatt hozott eddigi legszigorúbb közegészségügyi célú intézkedése a március 8-ától 22-éig elrendelt általános üzletzárás, továbbá az óvodák és általános iskolák április 7-éig tartó bezárása. Ez az ún. szigorított védekezési intézkedés a juttatások szempontjából két munkavállalói csoportot is érint: azokat, akiknek a munkavégzési helye hétfőtől két hétre bezár, illetve azokat, akiknek március 8-ától egy hónapig azért kell otthon maradni, mert az óvodás, kisiskolás gyermek felügyelete miatt ez szükséges. A Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal szakértő ügyvédei összefoglalták a legfőbb tudnivalókat.