Kapcsolódó tartalmak: home office

Hír: Drasztikus átalakulás jön a hazai munkahelyeken: a klasszikus működés a múlté

2021. június 17. 13:51
 
Amit meg kell tanulnunk, az a hibrid lét, hiszen a home office nem olyan régen létezett, mielőtt elkezdődött a Covid-időszak. Ez lesz a legnagyobb kihívás amikor visszatérünk, mert más kompetenciákat, infrastruktúrát, működésmódot, meetingkultúrát igényel" - árulta el a Pénzcentrumnak Kovács Viktória. Az EOS Magyarország 2020 végén kinevezett HR igazgatója szerint ugyanakkor a vezetői munka alapelvei nem változtak a veszélyhelyzet ellenére sem. Mint mondja, a professzionális menedzsmentnek ugyanúgy a szituatív vezetés eszköztárából kell építkeznie. Interjú

Hír: Ügyeskednek a munkaidővel a home office-ban dolgozók – mit hoz a jövő?

2021. július 15. 13:37
 
Ahogyan megszoktuk a home office-t, úgy használtuk ki egyre bátrabban a munkaidő közben, sőt, akár egy unalmas online meeting alatt adódó üresjáratokat az ügyintézésre.

Hír: Home office: csak átmeneti rendeletek szabályozzák az otthoni munkavégzést

2021. július 23. 12:52
 
Az otthon dolgozókra vonatkozó szabályok átfogó, törvényi szintű rendezése még várat magára, és egyelőre átmeneti rendeletekkel igazítják a meglévő szabályokat a megnövekedett home office igényhez – elemezte a kormány nemrég megjelent újabb rendeletét a távmunka ideiglenes, tavaly év végén bevezetett rendszerének meghosszabbításáról a Niveus Consulting Group tanácsadó cég.

Hír: Új home office szabályok

2021. július 23. 12:54
 
Ismét foglalkozott a jogalkotó az otthoni munka intézményével: a júliusban kihirdetett szabályok már konkrétabban szólnak a távmunka-home office mikéntjéről, a rezsiátalányról, munkavédelemről.

Hír: Új utakon az Erste: Magyarországon az elsők között áll át a hibrid modellre a pénzintézet - Interjú Mihók Krisztinával, az Erste Bank HR-vezetőjével

2021. július 23. 12:56
 
Szeptember elején a 3300 fős magyarországi Erste Csoport a központi területen dolgozó kollégáit állítja át végleg hibrid modellre. Azokban a munkakörökben, ahol ez lehetséges, mindössze a munkaidő felét kell az irodában tölteni, otthon pedig reggel 7 és este 8 között szabadon oszthatják be az idejüket a kollégák. Mihók Krisztina HR-vezető beszél a műhelytitkokról.

Hír: A távmunka költségtérítése a veszélyhelyzetben

2021. augusztus 02. 09:29
 
A veszélyhelyzet ideje alatt igazolás nélkül, költségként elszámolható a távmunkavégzéssel összefüggésben költségtérítésként fizetett összeg – hívta fel a figyelmet weboldalán a NAV. Az ado.hu cikke.

Hír: Jöhet a hatórás munkanap?

2021. augusztus 05. 11:07
 
Intézményesülő home office

Hír: Nem bíznak a cégek a távmunkában dolgozókban, és ez komoly problémákat okozhat

2021. augusztus 25. 09:05
 
A Ricoh Europe új kutatásából kiderült, hogy a munkáltatók mindössze 35 százaléka bízik meg teljes mértékben a távmunkában dolgozó munkatársaiban, 39 százalékuk pedig úgy véli, hogy emberei nem dolgoznak olyan keményen és hatékonyan, mint az irodában.

Hír: A cégvezetők fontosnak tartják az irodai jelenlétet

2021. szeptember 23. 12:27
 
A munkáltatók aggódnak a távmunka miatt, mégsem invesztálnak a lehetséges megoldásokba

Hír: Home office-ban nincs túlóra? Munkaidő otthon - a munkajogász szemével

2021. szeptember 29. 08:27
 
Munkajogászként a legkülönbözőbb jelzéseket kapom annak tekintetében, hogy az otthon munkát végzők többet vagy kevesebbet dolgoznak-e, mint az irodában. A többség, úgy tűnik, mintha több időt töltene érdemi munkavégzéssel otthon, és azt intenzívebben is teszik, mint korábban. Nem egyszer családon belül is konfliktust okoznak a túl korai vagy túl késői telefonok; a rövid, egyértelműen extra munkát igénylő határidők. Fodor T. Gábor ügyvéd, munkajogász írása.