Kapcsolódó tartalmak: klímaváltozás

Hír: Így vesszük fel a harcot: katasztrófák ellen is jók a drónok

2016. május 02. 07:53
 
A klímaváltozás egyre erősödő jelenségeivel (áradások, tájfun) való harcban a Fülöp-szigetek kormánya az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetével (FAO) újszerű megoldáshoz nyúlt. Pilóta nélküli légi járművek, drónok segítségével mérik fel azon mezőgazdasági területeket, amelyek a leginkább ki vannak téve a természeti katasztrófáknak.

Hír: Milyen hatásai vannak a túlnépesedésnek a mezőgazdaságra?

2016. július 11. 14:38
 
Kérdés, hogy a Föld hány milliárd embert tud eltartani, hiszen már most is rengeteg ember éhezik, gyermekek milliói alultápláltak.

Hír: A klímaváltozással a gazdák profitálhatnak is

2016. augusztus 01. 08:00
 
Miközben a gazdáknak világszerte fel kell készülniük a globális felmelegedés jelentette kihívásokra, a klímaváltozás bizonyos vonatkozásai ellensúlyozhatják a negatív hatásokat, sőt, egyes termények esetében akár növekedhetnek is a hozamok – derült ki egy friss kutatásból.

Hír: A fiatalok képzésén múlik a jövőnk – FAO kiadvány már magyarul is!

2016. november 14. 08:32
 
A FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) olyan, magyarul is elérhető tájékoztató anyagot hozott létre, amely alkalmazásával a gyerekek és az ifjúság játszva tanulhat a klímaváltozásról, energia kérdésekről.

Hír: A klímaváltozás nagy vesztese lehet a magyar mezőgazdaság

2017. október 30. 10:27
 
A magyar mezőgazdaságra több szempontból is jelentős hatása lesz az éghajlatváltozásnak – hívta fel a figyelmet a G7 portál. Aszályosabb időben a termesztett növények termésátlaga jelentősen csökkenhet.

Hír: Klímavédelem és mezőgazdaság: kibékíthetetlen ellentét?

2018. január 12. 08:53
 
A klímaváltozás mezőgazdaságra kifejtett káros hatásairól rendkívül sok megfigyelés halmozódott fel, melyek között gyakran döbbenetes esetekről is hallunk.

Hír: Vége a pálmaolaj aranykorának?

2018. január 26. 08:43
 
Az Európai Unió úgy döntött, hogy 2021-re betiltja a pálmaolaj bioüzemanyagként való hasznosítását. Az olajat termelő országok „mezőgazdasági apartheidnek” bélyegzik a döntést, mert szerintük az unió irigységből és rasszizmusból akarja ellehetetleníteni a trópusokon egész országokat eltartó iparágat. Az EU viszont éppen a termelő országokban véghezvitt felelőtlen környezetrombolással indokolja a döntést. A pálmaolaj ugyanis – noha nem is olyan régen még a klímaváltozás ellenszereként ünnepelték – az utóbbi évek legsúlyosabb ökológiai krízisét idézte elő.

Hír: Újra nagy jelentősége lehet az agrárerdészetnek

2018. február 26. 08:21
 
A klímaváltozáshoz való alkalmazkodás egyik fontos eszköze lehet a több évszázados hagyománnyal rendelkező agrárerdészeti termelési kultúra alkalmazása Magyarországon – jelentette ki budapesti sajtótájékoztatóján pénteken Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter – közölte az MTI.

Hír: Halálra ítélt élelmiszerek: mi tűnik el az asztalunkról?

2018. március 12. 07:43
 
A világ különböző részein dolgozó kutatók számos élelmiszer eltűnésére számítanak a globális felmelegedés miatt. Olyan kedvenceknek is végük lehet, mint a csoki és a kávé.

Hír: A mezőgazdaság reformja visszafordíthatja a klímaváltozást

2018. augusztus 09. 12:31
 
Fennáll a kockázata annak, hogy a Föld tartósan és visszafordíthatatlanul üvegházzá válik, még akkor is ha a szén-dioxid-kibocsátást sikerül a párizsi klímaegyezményben megfogalmazott korlátok (1,5-2 Celsius-fokos felmelegedés) között tartani.
«1234»