Kapcsolódó tartalmak: munkahely

Hír: Így tűnt el több ezer magyar munkahely az adóemelések miatt

2013. szeptember 17. 08:09
 
Évtizedes versenyképességi lemaradásba kerülhet a hazai élelmiszeripar az ágazatot sújtó különadók miatt, az elvonások - a fogyasztás visszaesése mellett - a beruházásokra és a foglalkoztatásra is negatív hatással voltak - figyelmeztet egy új tanulmány.

Hír: Az erdők 35 ezer embernek teremtenek munkalehetőséget

2014. március 23. 16:06
 
A hazai erdők 35 ezer embernek adnak munkát, ökológiai és társadalmi szerepük mellett fontos gazdasági funkciót is betöltenek - mondta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) közleménye szerint az élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár az erdők nemzetközi napja alkalmából tartott ünnepségen pénteken.

Hír: Munkahelyi szexuális zaklatás és erőszak – infografikákban elmagyarázva

2016. augusztus 25. 08:09
 
A munkahelyi szexuális zaklatás és erőszak gyakran nagyon komoly következményekhez vezethet az áldozatokra nézve. 

Hír: Ötvenezer új munkahely 5 év alatt a magyar mezőgazdaságban

2016. szeptember 02. 08:44
 
A 2010-es kormányváltás óta jelentősen nőtt a mezőgazdaság kibocsátása és hozzáadott értéke, élénkült a foglalkoztatás, és nagymértékben bővült az agrárexport – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Külgazdasági és Külügyminisztérium konferenciáján.

Hír: Kamerával nézné a munkavállalóit? - így tegye jogszerűen

2017. február 09. 09:12
 
A munkáltató a munkavállalót a munkaviszonnyal összefüggő magatartása körében ellenőrizheti. A munkáltató ellenőrzése és az annak során alkalmazott eszközök, módszerek nem járhatnak azonban az emberi méltóság megsértésével. Ezen túlmenően a munkavállaló magánélete nem ellenőrizhető. Ezeknek az elveknek a gyakorlati alkalmazását a munkahelyi kamerás megfigyeléssel összefüggésben az alábbiakban vizsgáljuk meg.

Hír: A magyar rizstermesztés környezet-és munkahelyvédelmi szempontból is fontos

2017. március 09. 08:21
 
Az európai, így a magyar rizstermesztés fennmaradása is csak akkor biztosított, ha a harmadik országokból származó importra ugyanolyan feltételek vonatkoznak, mint az unión belüli termelésre – értékelte az EU Mezőgazdasági és Halászati Tanácsülésen elhangzottakat Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Hír: Több tízezer új munkaerő kell az agráriumba

2017. november 15. 10:43
 
Az elmúlt hat évben 50 ezer új munkahely jött létre a mezőgazdaságban és élelmiszeriparban, a következő években várhatóan hasonló nagyságrendben lesz szükség új munkaerőre - jelezte a földművelésügyi miniszter hétfőn Hajdúböszörményben.

Hír: Elhagyta a munkahelyét, felmondtak neki. Jogosan?

2018. január 19. 10:06
 
A munkavállaló köteles a munkaideje alatt munkavégzés céljából, munkára képes állapotban a munkáltató rendelkezésére állni. Az alábbi tanulságos eset munkavállalója a rendkívüli időjárási helyzet miatt megnehezedett hazajutásra hivatkozással, a munkaidő lejárta előtt két órával, a munkáltató kifejezett tiltása ellenére elhagyta a munkahelyét. A munkáltató azonnali hatályú felmondással megszüntette a munkaviszonyt. Jogos volt az intézkedés? A Kúria döntött.

Hír: Milyen lenne az ideális munkahelyed?

2018. január 29. 08:22
 
Több, mint 20 000 gyerek rajzolta le, szerte a világon, hogy mi szeretne lenni, és miért az a foglalkozás álmai hivatása. Több szervezet fogott össze a projekt megvalósítása érdekében, amelynek célja, hogy jobban megértsék a munkát övező nemi sztereotípiák kialakulását már gyerekkorban. Jelenleg is folyik Davosban a Világgazdasági Fórum ülése, a cikk is ennek nyomán született a WEForum.org-on.

Hír: Ötvenezer új álláshely jöhet létre a mezőgazdaságban

2018. február 20. 07:52
 
Az elkövetkező tíz évben ötvenezer új álláshely jöhet létre a magyar mezőgazdaságban - mondta a földművelésügyi miniszter pénteken egy gazdafórumon, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szatmárcsekén.