Kapcsolódó tartalmak: munkavállalók

Hír: Hőségben ezekre figyeljen a munkában

2017. június 22. 09:33
 
A hőség idején a munkáltatóknak hűtött védőitalt, rendszeres – óránként legalább 5, de legfeljebb 10 perces – pihenőidőt kell biztosítaniuk a szabadban dolgozó munkavállalók számára, lehetőleg hűvösebb, árnyékos helyen – hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkavédelmi főosztálya.

Hír: Fokozott munkavédelmi ellenőrzések a hőségriadó idején

2017. augusztus 02. 07:50
 
A péntekig elrendelt hőségriadó miatt a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkavédelmi főosztálya ismét felhívta a munkáltatók figyelmét a munkavállalók egészségének és biztonságának védelme érdekében szükséges megelőző intézkedések fontosságára és figyelmeztet, hogy a területileg illetékes fővárosi és megyei kormányhivatalok járási hivatalai ebben az időszakban fokozott figyelmet fordítanak a hőséggel összefüggő munkavédelmi előírások ellenőrzésére – közölte a minisztérium.

Hír: ÚJRATÁRGYALJÁK A BÉRMEGÁLLAPODÁST

2017. szeptember 20. 08:10
 
JOBBAN MÉRSÉKLŐDHET A MUNKAADÓI JÁRULÉK, A DOLGOZÓK TERHEIBŐL IS LEFARAGNÁNAK

Hír: A munkáltató is adatkezelő: a munkavállalók megfigyelése II.

2017. október 09. 15:03
 
Korábban már megismerkedtünk a munkáltató törvényi kötelezettségével, a jelentkezők és munkavállalók adatinak kezelésével és a céges laptop/számítógép ellenőrzésével. De vajon a céges e-mail fiók is ellenőrizhető?

Hír: A veszélyeztetett munkavállalók foglalkoztatói viseljék a költségeket!

2017. november 15. 10:46
 
2017. november 9-én ülést tartott a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. Az ülésen a közérdekű nyugdíjas szövetkezetek kérdése, a 18 hónapos kereseti korlát eltörlése, a kiküldetési irányelv valamint a nagymértékű fizikai és/vagy pszichés megterhelést okozó munkakörülmények között dolgozó munkavállalók helyzetének javítása került a testület elé. A tárgyalások folytatódnak.
 
 

Hír: Ha fáznak a dolgozók...

2017. december 06. 07:19
 
A télies, hideg idő beálltával, megszaporodtak a munkavállalói panaszok a hideg ártalom miatt. Mikor minősül hidegnek egy munkahely? Milyen kötelezettségei vannak a munkáltatónak? 

Hír: De mi lesz a munkavállalókkal?

2018. június 06. 07:59
 
Michel Barnier, az Egyesült Királyság Európai Unióból való kilépésének főtárgyalója, 2018. június 4-én, Budapesten találkozott a szociális partnerekkel és a kamarák képviselőivel.

Hír: Nagy a baj a szlovákoknál

2018. június 06. 08:01
 
Egy szakértő szerint az agrárcégek Szlovákiában szó szerint verekednek a jó szakemberekért. A fiatalok kerülik az ágazatot, néhány éven belül a jelenlegi farmerek majdnem fele a nyugdíjas kor szélére került vagy átlépi azt.

Hír: Miért hagyják el a jó munkavállalók a „jó” munkahelyeket?

2018. június 18. 10:57
 
A munkahelyi kultúra elemei közötti szakadékok miatt hagyják el a jó munkavállalók a „jó” munkahelyeket. A szervezetben elvárt viselkedés meghatározásával, az ezeket fenntartó rendszerek és folyamatok azonosításával, valamint a munkatársak és a szervezet fejlődését segítő gyakorlatok kialakításával megakadályozható, hogy a legjobb emberek elhagyják a fedélzetet.

Hír: Kirúgja a melósok mankóit a kormány a cafeteria megnyírbálásával

2018. augusztus 03. 10:31
 
Lakáshitelt vett fel, az ország másik felébe költözött, hogy legyen munkája, diákhitele van, nyugdíjra gyűjt? Eztán csak magára számíthat.