Kapcsolódó tartalmak: szakszervezet

Hír: Interjú a MÉDOSZ egyik kiemelkedő szakmai munkatársával

2014. április 30. 15:10
 
Az MSZOSZ 2014-ben ismét kiírta tagtoborzó pályázatát az előző évi sikerek láttán. Idén a MÉDOSZ is részt vesz benne, ennek kapcsán régi-új kollégák aktív részvételével próbálják meg a vállaltakat teljesíteni. Varga Ferenc, a MÉDOSZ oszlopos tagja is közéjük tartozik. Bár már nyugdíjas, lelkesedése, fiatalokat meghazudtoló munkabírása sokak számára követendő példa lehet. Mint szakszervezeti tag a Jégtörő Flottánál kezdte pályafutását 1963 nyarán, majd ősszel már bizalminak választották a Közlekedési és Szállítási Dolgozók Szakszervezeténél. 1968-ban lépett be az Agárdi Állami Gazdaságba, egyúttal a MEDOSZ-ba, illetve a mai nevén MÉDOSZ-ba. Azóta folytatja tevékenységét a szakszervezetnél. Most ő mondja el nekünk, miben látja a szakszervezetek hanyatlásának problémáját.

Hír: A mezőgazdaságban a foglalkoztatásra csak szóbeli ígérete van a kormánynak

2014. július 24. 09:02
 
A MÉDOSZ (Mezőgazdasági, Erdészeti, Élelmiszeripari és Vízügyi Dolgozók Szakszervezete), mint a mezőgazdaság egyedüli reprezentatív szakszervezete, megdöbbenéssel fogadta a kormány döntését az agrártámogatási rendszer átalakításával kapcsolatosan.

Hír: Gallóné nem csatlakozik Mendreyékhez

2016. február 24. 13:35
 
A pedagógusok sztrájkbizottságának határozott szándéka a megegyezés a kormánnyal, de a huszonöt pontos követelésre adott minisztériumi megállapodástervezet nem ebbe az irányba mutat – mondta Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke az MTI-nek. 

Hír: Megúszta a sztrájkot a MÁV

2016. február 24. 13:36
 
Igen hosszú tárgyalássorozat után sikerült a szakszervezeteknek – amelyek végül már sztrájkkal fenyegettek – megállapodniuk a MÁV-val az idei béremelés mértékéről. Három százalékot – és némi egyéb juttatást – tudtak kiharcolni.

Hír: A kormány várja a bürokráciacsökkentést célzó javaslatokat

2016. március 03. 12:33
 
Ülésezett a Közszolgálati Érdekegyeztető Fórum A kormány örömmel veszi a szakszervezeti és az önkormányzati oldal részéről a bürokráciát csökkentő konkrét javaslatokat - mondta Latorcai Csaba kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkár a Közszolgálati Érdekegyeztető Fórum szerdai plenáris ülését követő sajtótájékoztatón, Budapesten.
 

Hír: Fiatal szemmel

2016. szeptember 14. 08:20
 
2016. szeptember 9-10-én a Fiatalok Ligája, azaz a LIGA Szakszervezetek Ifjúsági Bizottság „Merre tovább Szakszervezetek?- A szakszervezeti mozgalom lehetőségei és jövője ifjúsági szemmel” címmel szemináriumot rendezett Budapesten. Az eseményt a Friedrich Ebert Alapítvány támogatta.

Hír: A szakszervezeteknek is változni kell

2016. szeptember 26. 09:50
 
2016. szeptember 19-én és 20-án került sor a LIGA Szakszervezetek „Kísérlet egyes közép-kelet európai országokban a társadalmi párbeszéd és a nemzeti munkaügyi kapcsolatok újjáélesztésére" című projektjének záró-konferenciájára Budapesten. A projekt széles közép- és kelet európai együttműködéssel, bolgár, lengyel, lett, litván, francia részvétellel valósult meg, és részt vettek benne az Európai Szakszervezeti Szövetség és a partner országok tudományos intézményeinek szakemberei is. 

Hír: Lazább munkaidő-szabályozást javasolnak Németországban

2017. november 15. 10:38
 
A német gazdaság versenyképességének érdekében rugalmasabbá kell tenni a munkaidőről szóló szabályokat – sürgeti a német kormány mellett működő független gazdaságpolitikai tanácsadó testület, az úgynevezett gazdasági bölcsek tanácsa.

Hír: 28 órás munkahetet akar a legnagyobb német szakszervezet

2018. január 09. 10:44
 
Figyelmeztető sztrájkot tartott a legnagyobb német szakszervezet, az IG Metall, amely a többi között azt követeli, hogy vezessék be a 28 órás munkahetet - írja az MTI.

Hír: A követelések változatlanok

2018. május 14. 08:59
 
Az új kormány megalakulása után a LIGA Szakszervezetek továbbra is képviseli azokat a követeléseket, amelyeket a LIGA Szakszervezetek 2017. november 30-án elfogadott négyéves programja alapján a LIGA Szakszervezetek Elnöksége a 2018. március 6-i ülésén meghatározott.